Last news in Fakti

17 Април, 2012 21:52 2 524 8

Руснаци искат БДЖ

  • бдж-
  • ржд-
  • железници

Руският държавен мастодонт ОАО “Российские железние дороги” (РЖД) - компанията с най-много жп линии в света, иска да купи “БДЖ - Товарни превози” в комплект с гръцкия жп превозвач. Това научи “Труд” от източници от бранша.

Според тях руснаците вече са декларирали интерес на най-високо правителствено ниво. Точно на заявката от Москва се дължал оптимизмът на ръководството на БДЖ и на транспортния министър Ивайло Московски за сериозни приходи от приватизацията на почти фалиралия жп превозвач.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даниел цветков

    0 0 Отговор
    да ги продават-аз съм ППП-то
  • 2 дедо стефчо

    0 0 Отговор
    тласкат ни в прегръдката на Москва
  • 3 БДЖ

    0 1 Отговор
    Като във всяка една сделка в любимата ни татковина... Искат да купят "Товарни превози". Алоооу, министрите - продават се губещи предприятия и отрасли, за да се направят капиталовложения, промени и да станат печеливши, а не се продава кокошката със златните яйца. Ами то ако не беше сектор "Товарни превози", а само пътническия БДЖ щеше да е фалирало преди някоя и друга петилетка. Ами продайте и АЕЦ -а, за да си плащаме не само на ЧЕЗ, ЕОН, ами и на руснаците, или направо сложете една табела на границите "Продава се!". А после защо народа бил недоволен. Защото от всеки 100 лева, изработени в България, 90 заминават в еврейския, пардон "Европейския" съюз, а другите 10 във вашите джобове, лумпени такива...
  • 4 xanibal

    0 0 Отговор
    едно хубаво нещо, стига да стане от това по добре едва ли ще е.
  • 5 соти

    0 0 Отговор
    За какво им е??? Че то само Тюменска област е 4 пьти по-голяма от Бьлгария-какви приходи ??? какви интереси??? какви пари????
  • 6 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Товарни превози на БДЖ хич не е "златните яйца"! Дела на жпт в товарните превози намалява! Дано руснаците измислят няква схема та да пренасочат товари към нашите железници!
  • 7 Марков

    0 1 Отговор
    Руснаците да направят едно ЕООД с турците и,заедно да купят товарни превози. Руснаците ще товарят рускини.а ние ще ги разтоварваме на морето да си починат от пътуването и да направят малко загар и ги товарим за Турция.От турция ги връщат бремени и ги разтоварваме за няколко месеца да си починат от пътуването и после хайде пак ги товарим за Русия.Руснаците ще ги пратят да раждат в Чечня и ще има мир между християни и мюсулмани.Превозите хем ще цъфнат и ще вържат ,такава пролет никъде я няма по света.
  • 8 Асан

    0 0 Отговор
    Чехите ни купиха тока.Гад Зееви самолетите.Руснаците ще вземат влаковете.Дано се намери някой да купи и миризливата ни скапана държава та и ние да видим бял ден някога.