Last news in Fakti

24 Април, 2012 09:34 652 0

Ниската заетост виновна за бедността у нас

  • петър ганев-
  • бедността-
  • заетост-
  • камен колев-
  • бск-
  • причина
Ниската заетост виновна за бедността у нас - 1
Петър Ганев - Снимка: БГНЕС

В България основна причина за бедността не са заплатите, а ниската заетост. Това заяви в предаването на БНР „Преди всички” Петър Ганев, старши икономист в Института за пазарна икономика. По думите му фокусът изцяло трябва да се пренасочи към новите работни места.

Трябва ни гъвкаво законодателство. Със скачане на осигурителните прагове на практика всеки работник струва повече на работодателя, каза още Ганев.

Според Камен Колев, заместник-председател на БСК е загуба на ресурс това, че по-голямата част от завършващите висше образование започват работа на места, където не се изисква съответната квалификация.

Голяма част от фирмите са пасивни. Необходими са нормативни поправки, за да се осигури преход от обучение към заетост. Това включва поемане на определени разходи за определен период.

В Стопанска камара сме се ангажирани да създадем онлайн система за стажове. Разработваме платформата и започваме да я пълним. Сред нашите 40 000 членове, пък и извън тях всеки трябва да е заинтересован да предложи стажантски места, смята Камен Колев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА