Last news in Fakti

8 Юли, 2019 23:00 5 097 13

Шампиони сме в Европа по брой пчелни кошери

  • пчели-
  • кошери

Биопроизводителите имат голям интерес

Шампиони сме в Европа по брой пчелни кошери - 1

България заема едно от челните места по брой пчелни кошери, отглеждани по методите на биологичното земеделие, в ЕС. Това е заявила заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева при откриване на биопазар в Бургас, съобщиха от ведомството.

Василева посочила, че страната ни е най-големият производител на биологично розово и лавандулово масло в света. Тя е отбелязала, че за растежа на сектора в страната допринася и подпомагането на биопроизводството по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014 - 2020 г)., припомня в. „Монитор“.

"Биопроизводителите имат голям интерес, както към мярката за "Биологично земеделие", така и към реализиране на проекти за инвестиции по мерките от Програмата", казала още Лозана Василева. За територията на Област Бургас са сключени общо 58 договора по ПРСР за подпомагане на биологични производители, на стойност 5.7 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аидеее отиде им медеца..

    19 2 Отговор
    Наглите журналистче надушиха медец, скоро очакваите нова американска болест по пчелите. Мож би ще поискат да ги пръскат като вредни инсекти. Типично за гробаджиичета и журналисти.

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Ха, дано ...

    20 1 Отговор
    А НА ТЕЗИ, чиито пчели бяха изтровени от безконтролното пръскане на нивите какви инвестиции ще предложат?!?
  • 3 Хьььь

    24 1 Отговор
    Да бе верно .. сигурно след време ще измислят някаква чума по пчелите, хваната от лаборатория зад граница ... Анти-българи са ни налегнали яко.
  • 4 Иванов

    21 4 Отговор
    Не е точно така, да ви кажа. Мафията внася безмитен псевдомед от Китай и Украйна, подправя го с висококачествен наш мед купен бадева и го лашка на фашагите по 12 евра килото. Това обаче фалира местните пчелари и скоро пчели в Байгания ще виждате само на снимка!
  • 5 Пчелар

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "аидеее отиде им медеца..":

    То си има такава болест , казва се Американски гнилец , решението е изгаряне и заравяне . Наименованието и решението са случайни съвпадения със сегашната ситуация в света .
  • 6 някой си

    13 0 Отговор
    пчеларите се оплакват от модерния слъноглед таз година, цъфтял е много малко и пчелата не е могла да събере мед от слъногледа
    оплакват се и от многото пръскане с препарати , дори живи диви животни не останаха от това пръскане, запрете се бе с тия отрови, изтровихте всичко живо дето е останало в таз българия!
  • 7 mom4eto

    6 1 Отговор
    Подпомагат определени хора НЕ всички!
  • 8 куку руку ку

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "аидеее отиде им медеца..":

    Не е необходима болест. За жалост земеделците успешно ги морят чрез пестициди.
  • 9 Ха ха ха

    3 3 Отговор
    Докато държавата и пчеларите лъжат ЕС няма и няма да има биомед всичко е далавера както тиквите преди години
  • 10 Чети правилно

    2 3 Отговор
    Т.е. взимат помощи за биоземеделие, а къде е меда и с каква цена е при толкова много уж произведено.
  • 11 пчеловод

    3 0 Отговор
    Ей хора пазете пчелите, че изчезнат ли те, изчезвате целокупно. Гледайте филма "Явлението"- "The Happening" 2008 и ще разберете.
  • 12 JPower

    4 1 Отговор
    За пчелите, глупости на търкалета. Да се хване тая мисирка с отглеждане на пчели,че да види!!! Лавандула гледаха във Франция.Откакто нашите пишман земеделци се хванаха с нея, цената и падна 3 пъти. На франсетата им излиза по-изгодно, да купят лавандулово масло от Тикволандия, от колкото да я отглеждат!!!
  • 13 Аз пчелата

    3 0 Отговор
    "биото" наред с написаните коментари за изтровени пчели, наред с "многото" места за разположение на био кошери и количеството мед, което може да се вади от био пчеларство. Мнение, че новината и хвалбата не струва.