14 Юли, 2019 06:32 3 277 8

Прогнозата на ЕК за българската икономика без промяна

  • ек-
  • икономика-
  • прогноза

Краткосрочните перспективи пред европейската икономика обаче са помрачени от външни фактори

Прогнозата на ЕК за българската икономика без промяна - 1

Прогнозите за икономическия растеж на България през 2019 г. и 2020 г. остават непроменени – 3,3% и 3,4% съответно. Инфлацията ще бъде 2,4% през тази и 1,7% през 2020 г. Това се казва в лятната икономическа прогноза на Европейската комисия.

През първото тримесечие на годината растежът в еврозоната бе по-голям от очакваното поради редица временни фактори, като например меката зима и увеличаването на продажбите на автомобили. Растежът бе благоприятстван също така от мерките на фискалната политика, благодарение на които разполагаемият доход на домакинствата в редица държави членки нарасна, обобщава в. „Монитор“.

Краткосрочните перспективи пред европейската икономика обаче са помрачени от външни фактори, включително напреженията в световната търговия и значителната политическа несигурност. Тези фактори продължиха се отразяват отрицателно на доверието в производствения сектор, който е изложен в най-голяма степен на международната търговия, като се очаква това да доведе до намаляване на перспективите за растеж през останалата част от годината.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тупан

    20 2 Отговор
    Както Бай У-я на Пунта Марата казва - СТАБИЛНОСТ
  • 2 ХУ Ю

    11 0 Отговор
    Бгето е едно голямо СОН ШОНС МО

    Коментиран от #4

  • 3 шундурко

    15 1 Отговор
    ДА ПРОМЯНА ТРЯБВА ДА ИМА - ЕДИН ПОЛИТИК УЕСПЯЛ ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА ЦЯЛОТО СИ СЕМЕЙСТВО ВКЛЯЧАЯ И АПАРТАМЕНТ С ПЕРСОНАЛЕН АСАНСЬОР ,ТАКЪВ ЧОВЕК Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ПОЕМЕ РЪКОВОДСТВОТО НА СТРАНАТА В ТОЗИ МНОООО ТРУДЕН МОМЕНТ И ДА Я ПОВЕДЕ КЪМ НОВИ ПО-ГОЛЕМИ ДЪЛБИНИ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Въпрос

    4 1 Отговор
    С тези темпове кога се очаква част от пенсионерите да спрат да издържат НОИ?
  • 7 цар Крум

    4 0 Отговор
    голям майтап падна като я прочетох, растеж боже опази
  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    ръст ще има но под 7 % за нас е нищо!!!!реално с тия темпове неможе да стигнем запада,а напротив изоставаме сериозно от предпоследните румънците които държат ръстта си над 5 % последните години.