Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 10:49 1 090 6

С нова формула: Концесията на плажа ще зависи от броя на местата

  • плаж-
  • концесия

Методиката ще отчита вече прогнозните приходи

С нова формула: Концесията на плажа ще зависи от броя на местата - 1

Нова формула ще бъде използвана за определяне на концесионните такси за черноморските плажове. Това предвижда проект на наредба, пусната за обществено обсъждане, с която се определя методика за изчисляването на таксата.

Методиката ще отчита вече прогнозните приходи от едно плажно място, броят на местата на съответния плаж, броят на леглата в радиус от 3 километра от плажа и роялти такса, която ще се определя в концесионния договор и ще зависи от наддаването на кандидатите, ако е имало такова, изброява в. „Монитор“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    7 0 Отговор
    Да си платим за шезлонг на морето,значи по планините да се взима такса за престой
  • 2 боцмана

    7 0 Отговор
    Що за поредна глупост , кой и как може да отчете колко души ще са на плажа , колко човека ще се сврат под един чадър и колко от леглата в радиус три километра са заети , колко са незаконните легла , отделно и колко приходящи ще дойдат примерно по южното черноморие за събота и неделя от близките малки градове като: Карнобат , Айтос ,Сливен и Ямбол.
  • 3 Кой68

    2 0 Отговор
    Поредната глупост която сътворява Мин.на туризма?
  • 4 Миризлив пор

    2 0 Отговор
    Няма значение как и какво слагате във формулата, щом на място останат татуираните бивши мутри със техните тарикатлъци и цени няма нормален човек който да отиде с кеф на плаж
  • 5 Туриста с хладилната чанта

    1 0 Отговор
    След поредната простотия на МТ зачертавам завинаги родното черноморие като дестинация за лятна почивка... ЖАЛКО...Няма оправия и това си е..
  • 6 гощо

    1 0 Отговор
    Аз бях преболедувал момента с отричането на нашето черноморие,но това лято бях по свободен и обиколих повечко и май ще се завърна към тарама,скордалямХхтаподи и калИмари! Всичко това полято с узаки или ципуро!