Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 17:07 2 207 0

ТМТ Експо или защо е важно текстилният сектор да има своята професионална платформа?

  • иец-
  • зложение-
  • текстил

От 25 до 27 септември водещи български и чуждестранни компании се събраха в Интер Експо Център

ТМТ Експо или защо е важно текстилният сектор да има своята професионална платформа? - 1

Технологии, иновации и динамика. Едва ли има по-подходящи думи, с които да определим съвременната текстилната индустрия. Нека добавим интерактивността и светкавичните комуникационни канали, които съвременният бизнес използва. Усещате, нали? Всичко казано дотук ясно индикира за все по-рядката възможност представителите на бранша да осъществяват физически срещи с клиентите си, с настоящите и потенциалните си бизнес партньори и да се запознават от първо лице с най-модерните машини и технологии.

Съобразявайки се с динамиката, заобикаляща ни отвсякъде, и през тази година Интер Експо Център даде възможност да присъстваме на ТМТ Експо – текстилното изложение на България. От 25 до 27 септември форумът събра водещи български и международни компании с посетители от страната и чужбина, които представиха текстил, машини и технологии.

Акцентите

Второто издание на ТМТ Експо се проведе в две от изложбените зали на Интер Експо Център. Форумът затвърди мястото си в изложбения календар у нас и разшири границите си към Балканския полуостров и Източна Европа. „Събитието е важно за сектора; ТМТ Експо е единственият подобен бизнес формат в България“, коментираха присъстващи.

ТМТ Експо или защо е важно текстилният сектор да има своята професионална платформа?

Изложителите, сред които компании от България, Италия, Турция, Гърция, демонстрираха последните тенденции в секторите на дизaйна, прoeктирaнeто, крoeнeто, coфтуeра, САD/САM cиcтeмите, лoгиcтикaта, прecoвaнeто, глaдeнeто, дoвършитeлните рaбoти, тecтвaнeто, вътрeшния мaтeриaлeн пoтoк, ocигурявaнeто нa кaчecтвoтo.

Посетители от България, Италия, Франция, Испания, Великобритания, Белгия, Сърбия, Македония, Гърция, Холандия и други се запознаха с високотехнологични машини. Сред тях бяха хибридни текстилни принтери, способни да печатат директно върху плат или върху сублимационна хартия с голяма широчина. Съвременните машини, освен голямата си производителност и способност да създават продукция 24 часа в денонощието, представиха и екологични процеси на работа. В основен акцент се превърнаха и свръхпрецизните мегапринтери. Особен бе интересът към лазерните технологии и разбира се – към софтуерните решения – този така важен фактор в съвременната индустрия.

И още...

Освен с представените технологии и услуги, присъстващите се възползваха и от съпътстващите събития. В серии от презентации, разговори, дискусии и семинари, изложителите представяха полезна информация, срещаха се с посетителите, създаваха бизнес контакти и сключваха партньорства.

ТМТ Експо или защо е важно текстилният сектор да има своята професионална платформа?

Висока бе допълнителната стойност на провелата се Втора браншова конференция "Тенденции и иновации в текстилната и модната индустрия". Тя даде възможност за представяне на научни разработки и презентиране на новите продукти и услуги. Паралелно с това през всички дни на изложението присъстващите можеха да се насладят и на артистичната изложба „Фотографията се нуждае от тяло“.

Провеждайки се паралелно с изложението за реклама и печат COPIS, ТМТ Експо е посетено от над 6000 души. С компаниите изложители и привлечените посетители, форумът се утвърди като основно събитие за бизнеса от текстилния сектор с важна роля за развитието и утвърждаването му.

ТМТ Експо или защо е важно текстилният сектор да има своята професионална платформа?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА