Днес в Интер Експо Център стартират Международните хранителни изложения Месомания, Пътят на млякото, Булпек, Интерфунд&Дринк и Wine&Spirits Show. Форматът ще открие министърът на земеделието и храните Георги Тахов. През тази година във формата се включват над 500 изложители от 3 континента – Европа, Северна Америка и Азия. В залите на Интер Експо Център продукти, иновации, софтуер, идеи и визии ще представят екипите на фирми от България, Германия, Италия, Испания, Чехия, Полша, Румъния, Украйна, Турция, Гърция, САЩ, Япония, Виетнам и др; ще има и мащабни колективни участия.
4 дни на събития за храните, здравето, туризма, пицата, шоколада, кафето и още
над 25 ще бъдат събитията от съпътстващата програма на Международните хранителни изложения през тази година. Сред тях са Сетива без граници и брандът „БулевАРТ на вкусовете“ ни пренасят в живописна градска среда, street food-културата, кафето, сладоледа и шоколадовите изкушения.
Дегустационното соаре „Хляб, вино и малко шоколад“, е резултат от усилията на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, ще поднесе различни вкусове и храни. Повече за меда ще разберем от Практическия семинар на Bee Rise, ще се проведе и мастърклас за хранене и дегустация по традициите и практиките от Средиземноморието.
Насърчаването на селския туризъм е акцент на семинар през първия ден, 13 ноември. В същия ден Бариста Експерт ще проведе специалния урок LatteArtist, а специален шоколадов спектакъл ще представи Michal Swierad, ръководещ Academy of Skills Inspiration. Какаото и пътят му от дървото до готовия шоколад ще са обект на интерес в Шоколадовия дегустациоен семинар The CACAO JOURNEY! на 14 и 16 ноември, воден от Красимир Бенямин.
Храната и здравето са фокут на „Форум за женско здраве“ на 15 ноември. Реализиран от Момичетата от града, в рамките на ИНТЕРФУД&ДРИНК, форматът събира в зали Витоша и Родопи на Интер Експо Център експерти в метаболизма, хормоналния баланс, напълняването, здравословните режими и практиките за отслабване.
През всички дни Hausbrandt ще ни потопява в кулинарни истории от Апенините, ще разберем и как Internet of things (IoT) улеснява бизнеса. В рамките на изложенията ще разберем и как туризмът може да бъде насърчен чрез устойчивото производство на храни. Свои конференции ще проведат Съюзът по хранителна промишленост и браншови организации.
Международните хранителни изложения ще се проведат в Интер Експо Център от 13 до 16 ноември.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Тези правят химия
06:47 13.11.2024
2 Иван
06:51 13.11.2024
3 Гунчо
07:23 13.11.2024
4 всичко е внос
Коментиран от #6, #11
07:34 13.11.2024
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 име
До коментар #4 от "всичко е внос":
Споко, вноса от укра приключва. Следващите доставки ще са от Русия.Коментиран от #8, #12
07:44 13.11.2024
7 Хей факти
07:54 13.11.2024
8 и по добре
До коментар #6 от "име":
като ядем хляб и не само да не светим 🔥🎇🎆08:13 13.11.2024
9 какъв е този
08:15 13.11.2024
10 докога ще се
08:24 13.11.2024
11 ганю
До коментар #4 от "всичко е внос":
Нашето изнасят а внасят боклуци с ниско качество ислед това набухватели.Пицата не е българско нещо мафиотско е
от наполи.Лично си правя подобно нещо казва се Фламкухен
и е немско и френско.Нямаме производители на месо Бою закри
10000 фирми щото не му снасяха пари в джоба.
нашите тъпанари избиха 11млн глави добитък след Тошово
а сега останаха само 240 говеда.
а навремето изнасяхме за арабите 1млн глави овце хранени на пасище
от ткзс-та сега нищо .Народа е гладен,жаден,гол,и бос
от босите като ум и наука управляващи за 35 г "демокрация"
българското село е почти мъртво
абсолютни цървули.
Коментиран от #13
08:31 13.11.2024
12 така е !
До коментар #6 от "име":
кучешка храна от орки08:37 13.11.2024
13 прережи
До коментар #11 от "ганю":
гръцмюля от мъкаКоментиран от #14
08:38 13.11.2024
14 ти яж
До коментар #13 от "прережи":
от баба си продукти от двете нулиКоментиран от #15
08:53 13.11.2024
15 га ги
До коментар #14 от "ти яж":
йеди ни рИва ва цъ рул17:16 13.11.2024