Last news in Fakti

16 Юни, 2023 18:33 1 540 1

Дрон и изложение за автоиндустрията завладяват София

  • иец-
  • inter drone expo-
  • изложение

Изложения INTER DRONE EXPO, Automotive Expo Sofia и Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в. можете да посетите в Интер Експо Център

Дрон и изложение за автоиндустрията завладяват София - 1

По всичко личи, че събота, 17 юни, ще е изпълнена с интересни и полезни събития. Особено, ако се намирате в София. Защото през целия ден в Интер Експо Център за публиката са отворени вратите на Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в. и на изложенията INTER DRONE EXPO и Automotive Expo Sofia, които събират секторите на дрон-индустрията, безпилотните технологии, автосервизирането, автомобилната поддръжка и афтърмаркета.

Трите форума се провеждат успоредно от 15 до 17 юни в Интер Експо Център. Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в. дава възможност на автоценителите и любителите възможност да видят над 50 ретро и класически автомобили и велосипеди от всички епохи на изминалия век. Събитието се реализира от Софийски авто-ретро клуб (САРК) и Интер Експо Център. Сред представените автомобили има представители на Мерцедес, Порше, БМВ, Ферари, Фиат, Алфа Ромео, Фолксваген, задокеански производители и други.

INTER DRONE EXPO е ключово за дрон и безпилотните технологии

Изложение INTER DRONE EXPO, което отново се провежда под патронажа на президента Румен Радев, представя най-новото при дроновете и безпилотните технологии, въздушната и електромобилността, умните градове, дигитализацията, киберсигурността, безпилотните системи, софтуера и др. „Безпилотните системи са бъдещето на човечеството“, сподели през първия ден на изложението министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, който официално откри международния формат на 15 юни. Той подчерта, че авиационната индустрия е ключова за развитието на всяка страна.

INTER DRONE EXPO ще продължи и в неделя, 18 юни, но на летище Лесново. На живо ще се демонстрират възможностите на дронове и жирокоптер. Капитан Николай Калайджиев ще направи опит за поставяне на световен рекорд за „Най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултралек самолет“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тони Шпекова

    3 0 Отговор
    на Теб.-целия,ама без дреболийки....