Last news in Fakti

13 Юни, 2023 14:41 888 0

Ключови събития за бизнеса по време на INTER DRONE EXPO 2023

  • inter drone expo-
  • иец-
  • изложение

Експертен форум, специализирана конференция, дрон и самолетни демонстрации са част от тазгодишната съпътстващата програма

Ключови събития за бизнеса по време на INTER DRONE EXPO 2023 - 1

Разнообразие от събития ще предложи съпътстващата програма на изложение Inter Drone Expo от 15 до 17 юни в Интер Експо Център. Форум за безпилотната авиация и специализирана конференция за подготовката на авиационните специалисти са малка част от събитията, които присъстващите от България и чужбина ще могат да посетят в рамките на изложението. Общото между всички акценти от програмата е основната им цел - да обединяват бизнеса и поставят на преден план важни въпроси за развитието на сектора.

През трите изложбени дни водещи компании от страната и чужбина ще представят иновативни технологии и компоненти от въздушна мобилност, електромобилност, умни градове, дигитализация и киберсигурност, безпилотни системи и други технологии. А на 18 юни, неделя, дронове и жирокоптер ще представят способностите си на летище Лесново на зрелищни демонстрации. Ключово ще бъде и присъствието на кап. Николай Калайджиев, който ще направи опит за поставяне на световен рекорд за „Най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултра лек самолет“. За втора поредна година изложение INTER DRONE EXPO се провежда под патронажа на президента Румен Радев.

Какво ни очаква в първия ден на изложението?

Какви ще бъдат изискванията, подготовката и очакванията на компаниите към авиационните специалисти на бъдещето? Защо обучението е ключовият фактор за професионална реализация? Това са само част от въпросите, на които професионалисти от български и чуждестранни компании и висши училища ще дадат отговор на участието си в конференцията „Авиационните специалисти на бъдещето“. Събитието ще се проведе на 15 юни и се организира съвместно от BULATSA (ДП „Ръководство на въздушното движение”) и Интер Експо Център.

Потенциалът на безпилотната авиация – под светлината на прожекторите на 16 юни

На 16 юни ще се проведе форум „Безпилотна авиация” 23, в който експертизата си ще споделят професионалистите в областта. Те ще разкрият настоящето и бъдещето на безпилотните системи, приложението им в ежедневието и в различните икономически сектори. В 7 панела ще се дискутира потенциалът на безпилотните апарати в спедицията, логистиката, земеделието, отбраната, пожарната безопасност, охраната и др. Експерти ще се спрат върху законодателната рамка, образованието и квалификацията в специфичния сегмент. На дневен ред се поставя Програмата за създаване на система – „Безпилотна авиация в Република България“. Официален партньор на форума е Асоциацията на българската авиационна индустрия (АБАИ).

„Форумът е важен за популяризирането на безпилотната авиация и изграждането на устойчива бизнес среда в сектора“, споделят организаторите. И допълват, че събитието е естествено продължение на миналогодишния форум, посветен на безпилотните технологии.

Запознай се с „Човека-паяк”

Иван Кристоф или Човекът-паяк, както е познат по света, ще бъде част от второто издание на изложение INTER DRONE EXPO. Всички посетители ще могат да се запознаят с него от 15 до 17 юни в Интер Експо Център, а на 17 юни от 11:00 до 12:00 ч. Иван ще ни представи презентацията „Напредъкът в S.O.S. спешна доставка на въздушна медицина“ и „Използване на дронове за ефективни спасителни операции на голяма надморска височина“.

Преследване на нов световен рекорд

Няма как да пропуснем неделния 18 юни, когато на летище Лесново ще се проведат зрелищни демонстрации във въздуха на дронове и жирокоптер, а кап. Николай Калайджиев ще направи опит за поставяне на неговия трети световен рекорд - „Най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултра лек самолет“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА