Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 23:31 1 916 3

За една година 961 000 компании с чужди инвестиции в Китай

  • китай-
  • компании-
  • инвестиции

За поредни 27 години страната привлича чуждестранни инвестиции от всички държави

За една година 961 000 компании с чужди инвестиции в Китай - 1

През 2018 г. в Китай са открити 961 000 инвестирани от чужбина предприятия, като реално използваните чуждестранни капитали са достигнали 2,1 трилиона щатски долара, се казва в доклад на Министерството на търговията, предаде "Радио Китай".

Той бе представен в събота на Първата среща на върха на многонационалните компании в гр. Циндао. В нея участваха 115 компании от Форчън Глобал 500 и 197 индустриални лидери. В доклада се казва, че като важни участници, свидетели и бенефициенти, мултинационалните компании са изиграли положителна роля през 40-те години реформи и отваряне на Китай. За поредни 27 години страната привлича чуждестранни инвестиции от всички развиващи се държави.

Въпреки че заемат по-малко от 3% от общия брой на компаниите в Китай, предприятията с чужди инвестиции се превърнаха във важен участник в китайската икономика, допринасяйки с почти половината от външната търговия на страната, една четвърт от изходната стойност и печалбите на индустриалните предприятия, както и една пета от данъчните приходи, се посочва в доклада.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Хвалипръцков

    8 3 Отговор
    Догодина ще ги стигнем.Ще отварям завод на всеки 6 минути.Ще почнем и в морето да стоим,щото земя не остана.
  • 2 Газов ХЪБ

    7 2 Отговор
    Чакаме китайски боб - внос за зимата!

    Коментиран от #3

  • 3 Jacques Yvec Moineau

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Газов ХЪБ":

    Китайския боб отдавна е на българския пазар.