Last news in Fakti

24 Октомври, 2019 22:31 5 648 21

Вдигат осигуровките за свободните професии

  • осигуровки-
  • заплати-
  • нои

Повече ще внасят и фермерите

Вдигат осигуровките за свободните професии - 1

Минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се увеличава от 560 лв. на 610 лева, предвижда бюджетът на държавното обществено осигуряване, приет от Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, разкрива в. „Труд“.

Увеличава се и минималният осигурителен доход за земеделските стопани и тютюнопроизводители – от 400 лева на 610 лева. Максималният осигурителен доход за всички осигурени остава 3000 лева.

За 2020 година не са договорени минимални осигурителни доходи. Без налагане на административно увеличение на МОД и при планирано увеличение на минималната работна заплата с 8,9 на сто, средното увеличение на минималния осигурителен доход през 2020 година е около 5,4 на сто.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 защо не се проведе

    21 2 Отговор
    разяснителна кампания в София за изборите? Тук изборите са по-различни. Правят се три избора. Кой ще обясни на възрастните хора тези разлики? Много "капацитети" се изказват, но този въпрос все се заобикаля.Дали е случайно? Едва ли. Кой не проведе разясвителната кампания?
  • 3 Бай Шиле

    62 5 Отговор
    Тихо и полека растат данъците.За това пък ще си имаме хубави изтребители.След две години като дойдат и като нападнем някой със всичките осем.....

    Коментиран от #9, #18

  • 4 Боко справедливия

    47 5 Отговор
    Е вие кво искате аз как да си плащам откупа за самолетите ? Докато гласувате за мен така, ще е !

    Коментиран от #10

  • 5 Варна

    62 3 Отговор
    Едно от най-големите безумия в България е как държавата(НАП) събира, личните осигуровки, като ДАНЪЦИ. Никой не те пита искаш ли, не искаш ли... тук не говорим за данъци, а за социални и здравни осигуровки, които всеки трябва да реши, дали и колко да плаща, само че в БГ, НАП си ги търси, все едно са данъци. Накрая какво излиза, че държавата предпочита хората да умират някъде около 65 години и до тогава, ако може да не ползват здравни услуги, за да може минист. На финансите да преразпределя бюджетите... Надявам се повече хора да саме разбрали...

    Коментиран от #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пиги

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Лъки":

    Всички политици са с Африканска чума... Ловците да ги почват :)
  • 9 Бачо Киро

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Шиле":

    Всичките шест, не осем. Двата са тренировъчни, но пък може по стара българска традиция да хвърлят ръчни гранати през прозореца. Поради тази причина ще ги карат като кабриолети двата, тъкмо ще може пилотите да си провесят ръката тежкарски през прозореца и да им виси златната гривна примерно.
  • 10 Коментар📝

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Боко справедливия":

    МНОГО ТОЧНО КАЗАНО
  • 11 Хахаха

    20 1 Отговор
    Гарантирано от ГРОБ …
    Кражби, измами, щавене на единствено работещите в таз държава, които не зависят от никой - самоосигуряващите се.

    Който гласува за ГЕРБ гласува за Гешев е Радост, кражби и унищожаване на дребния бизнес.
  • 12 olo

    5 0 Отговор
    Много "хубаво" :(
  • 13 Чалмар Борисов

    8 0 Отговор
    Забелязвате ли как се удря само дребния бизнес и гражданите с ниски доходи? Майната му на БГ-то! Ако видя българин в Чужбина, ще му тегля една, може и бой да яде!
  • 14 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    3 0 Отговор
    Така е,докато бяхме тандем с Бойко всичко беше наред в държавата.
    А сега никой и не иска да чува за него от както ми наби шута,и с Плевналиев не си говорят,и с Дянков а ,баба цецка я използва като ностна кърпичка и я изхвърли от партията като видя ,че хората не е я харесват,той много добре знаеше за жилищата ни ,че ги купихме на далавера ама се прай че не знаел,нищо ,нищо,сега като му изкараме неговите имоти на светло ще го видим ко ши обяснява на овцете ,пардон избирателите.
  • 15 Тъп като галош

    3 0 Отговор
    Не ми е ясно докога ще бъдат обвързани осигуровките за пенсия с минималната заплата......................ако някой ми отговори на този въпрос ще съм му много благодарен. Нали не си правите илюзия че в този напрегнат живот болшенството от хората ще живеят до 85-90 години. Дори и да достигне някой до тази възраст то те ще бъдат единици.

    Коментиран от #16

  • 16 някой

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Тъп като галош":

    вярно е че си като галош, но не само ти така че споко. ако прочетеш кодекса за социално осигуряване и закона за бюджета на нои може и да поумнееш, но едва ли. то си е природа. и да ти се обяснява все тая, а и на всички като теб. само срещу пари.
  • 17 да питам

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    а не е ли данък бе морски? данък обществено осигуряване, който е задължителен! ама за цървулите и тея с плавниците не е. гмуркай те се и не грачете като гларусите - глад, глад.
  • 18 розово

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Шиле":

    Това не е данак.Това е осигоровка.Нещо много просто а много хора не могат да направят разлика.
  • 19 бай онзи

    1 0 Отговор
    друго си е да вдигнеш данъците преди избори, да видим оФцИте,дали и колко пак ще гласуват за тия калинки любими, не че другите са по-добре...
  • 20 Ели

    0 0 Отговор
    А несъбраните 23 милиарда кога?
  • 21 Galya

    0 0 Отговор
    Данъците. Космически високи заплатите на хората Мизерни Пари не давате искате Данъци да ви плащаме .е как да стане това Чудо.Покажете го. Управници и ние да видим