Last news in Fakti

19 Ноември, 2019 23:29 1 787 10

Бързите заеми се увеличиха с 14%

  • бързи заеми-
  • заем-
  • бнб

По отношение на срока, преобладават бързите заеми над 5 години

Бързите заеми се увеличиха с 14% - 1
Снимка: Shutterstock

Кредитите, отпуснати от дружества, специализирани в кредитиране, към края на септември са 2,775 млрд. лв. Тези т. нар. бързи заеми се увеличават с 14,1% (342,3 млн. лв.) за година, обвиха от БНБ. Бързите кредити за домакинствата нарастват за година със 17,8% (333,4 млн. лв.) и достигат 2,207 млрд. лв. В резултат делът им в общия размер на бързите заеми се увеличава до 80,3%. Заемите за нефинансови предприятия са 471,1 млн. лв. като за година нарастват с 2,6% (12,1 млн. лв.).

В бързите кредити за домакинствата преобладават потребителските заеми, които са в размер на 2,071 млрд. лв. За година те се увеличават изключително бързо - с 19% (331,3 млн. лв.). Жилищните бързи кредити са 30,6 млн. лв., като за година намаляват с 2,3%, пресмята в. "Труд".

По отношение на срока, преобладават бързите заеми над 5 години, които са в размер на 1,242 млрд. лв. За година те се увеличават със 17,2% (182 млн. лв.).


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е, това е то благоденствие

    16 2 Отговор
    Кой е казал, че у нас има неравноправие? Трупа дългове държавата, трупаме и ние!
  • 2 Анонимен

    24 3 Отговор
    Живеем в златния век на тиквата Боко, хората толкова спестени пари имат, че решават да вземат по един кредит за разнообразие и да плащат лихви на банките.

    Коментиран от #6

  • 3 Интересно

    16 2 Отговор
    дали след това,ще се увеличат и закономерно и успешните опити за самоубийства?Дали,ще има през няколко дни статии,за скочили от блока,за хвърлили се пред влака,обесили се?
    А,за следващото преброяване,ще останат ли живи българи?
  • 4 Прости хора

    13 1 Отговор
    Не се научиха да не взимат пари от лихвари

    Коментиран от #7

  • 5 Това е благоденствие и напредък

    6 2 Отговор
    Всичко върви напред включително и дълговете
  • 6 За удоволствие

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Че иначе е скучно
  • 7 дончев

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Прости хора":

    Няма как да не вземат след като са опряли дъното и от банките не им дават

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    1 13 Отговор

    До коментар #7 от "дончев":

    Грешиш БРУТАЛНО И ФУНДАМЕНТАЛНО в Разсъжденията си относно Заемите...ако изобщо могат да се нарекат "Разсъждения".Както Банките,така и Лихварите работят на ЕДИН И СЪЩ ПРИНЦИП и НИКОГА няма да отпуснат Заем на някого,ако ПРЕДВАРИТЕЛНО не си осигурят Гаранции за връщането му.А това става чрез подписване на Договор между тях и Клиента за изплащане на вноските чрез Прихващане от Парични постъпления/Заплата,Пенсия и др./,или Ипотека Доста неизгодна за Клиента/ на Недвижимо имущество основно.Така че изказът ти че след като Банките не отпускат кредит на даден Субект той тичал при Лихварите са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ,защото на "Босия цървулите" няма как да се вземат!А ЛИЧНОТО МИ УБЕЖДЕНИЕ е,че щом Заемите СЕ УВЕЛИЧАВАТ,това е безспорен показател за ЗАМОГВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО и повишаване на Платежоспособността му - "Навдвиване на масрафа" се казва:)

    Коментиран от #9

  • 9 Моето

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    лично убеждение,след като ти прочетох глупостите е,че си или бавноразвиващ се,или си с психични отклонения.
  • 10 Чичо Скруч

    2 0 Отговор
    Бърз заем - черен петък всеки ден и то с лихви