Last news in Fakti

19 Ноември, 2019 20:06 2 953 12

Почти €1 млрд. са турските инвестиции в България

  • турски инвеститори-
  • турски инвестиции-
  • емил караниколов

Караниколов посочи предимствата на България като дестинация за инвестиции

Почти €1 млрд. са турските инвестиции в България - 1
Снимка: МИ

Близо 1 млрд. евро са турските инвестиции в България, а само за първото полугодие на 2019 г. турски компании са инвестирали 23 млн.евро у нас.

Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов при откриването на Форум "България - инвестиционна среда", на който участваха над 150 представители на турски компании.

Събитието е част от посещението на представители на Световния турски бизнес съвет (DTİK) в страната ни и бизнесмени от секторите машиностроене, транспорт и логистика, електроника, електротехника, автомобилостроене, туризъм и др.

Караниколов посочи предимствата на България като дестинация за инвестиции и поясни, че в последните години се отбелязва стабилен икономически ръст, както и че страната ни е лидер в региона по финансова стабилност, макроикономическо развитие и състояние на кредитния рейтинг.

"България е сред страните с най-ниски данъчни ставки в Европа и се отличава с най-ниските оперативни разходи в ЕС", отбеляза той и допълни, че активно се работи по развитието на индустриалните зони в цялата страна и инвестиране в образованието.

Министърът каза още, че се отчита ръст на износа и на Брутния вътрешен продукт, а стоките които се изнасят от страната са с висока добавена стойност, което подобрява конкурентоспособността на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВсекиИнвестира

    13 2 Отговор
    Паралелната реалност на новините ... всеки инвестира тук пари, накрая се оказва, че хората не желаят да работят за без пари и да ги третират като роби. Трябва да работиш, за да може в края на месеца 90% от парите да ти ги вземат за храна и преживяване. И спрете да казват не компании, занимаващи се с търговия или правеща мръсно производство като кабели и пластмаса - инвеститор. Не не са инвеститори, просто глобите да ги правят в техните си държави са по-големи, а ние тук им се мазним даже.
  • 2 Последния софиянец

    17 21 Отговор
    Турците са вложили 1 млрд в строежи на джамии и купуване на гласове за ДПС.

    Коментиран от #4, #7

  • 3 ПРОДАЖНИТЕ

    8 11 Отговор
    ПСЕТА герб-дпс ИДВА РАЗПЛАТАТА МРЪСНИЦИ !
  • 4 Бачо Киро

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Точно така е. Вложили грънци... 23 милиона за полугодието, това може и да е вярно... Най-големият инвеститор у нас са българите в чужбина - всяка година над милиард евро влизат от тях и се харчат от тях и роднините им у нас. Докато емигрантите са най-големите инвеститори, то по-добре въобще да не си отварят устата с тея статистики....

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Последния софиянец

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Милиард е само официално. По други канали пращат още два пъти по толкова. Да са живи и здрави.
  • 6 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    С тези готови пари ли ще се гради бъдещето:) И до кога:)
  • 7 Хойко

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Иди вложи и ти в Турция един милиард, за църкви и гласоподаватели. Неможеш. Как да вложиш като си най бедния в Европа?
  • 8 НЕ СЕ НАДЯВАЙТЕ

    7 11 Отговор
    Не ни трябват тези инвестиции ! Защо сте ги допуснали ?

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Просто е

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "НЕ СЕ НАДЯВАЙТЕ":

    За да не умреш от глад висейки на помощи
  • 10 Футболиста

    9 1 Отговор
    Набиват ни в кухото канче фалшива информация колко е бедна и недемократична страна е Турция, а реалността се оказва съвсем друга. Ние някъде да сме инвестирали милиард? А, да, забравих не милиард, а над два инвестирахме в САЩ, в изтребители. Подарък дали се смята за инвестиция?
  • 11 Вальо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "НЕ СЕ НАДЯВАЙТЕ":

    Защо бе манго защо
  • 12 Ферхунде

    1 1 Отговор
    Първо пари после чалми и ..