4 Юли, 2012 16:09 960 1

ГЕРБ слага надзорник на ДКЕВР

  • делян добрев-
  • дкевр
ГЕРБ слага надзорник на ДКЕВР - 1
Снимка: БГНЕС

 

ГЕРБ ще предложи създаване на постоянна комисия в парламента за наблюдение на дейността на ДКЕВР, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Той разкри, че идеята е на Бойко Борисов и тя е била обсъдена на днешното заседание на правителството.

Искането за създаването на надзорна на ДКЕВР комисия ще бъде внесено днес до края на деня в деловодството на Народното събрание от депутати от ГЕРБ.
Според Делян Добрев предложението на Бойко Борисов е комисията да бъде създадена на паритетен принцип, за да има мнозинство от представители от опозицията, както е например при парламентарната Комисия за контрол на ДАНС.

ДКЕВР е независим регулаторен орган и никога не съм си позволявал да влияя на неговите решения, застрахова се Делян Добрев.

Не ясно обаче на чие подчинение ще е надзорникът на регулатора, който от своя страна е на пряко подчинение на Министерския съвет и неговите членове се назначават от премиера с петгодишен мандат.

Намерението да се създаде надзорник на ДКЕВР идва ден след като КТ "Подкрепа" поиска Държавната агенция "Национална сигурност" да провери работата на членовете на енергийния регулатор, а те от своя страна да подадат оставки.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мадуран

    0 0 Отговор
    До къде я докарахме с тия кражби и лобизъм?!