8 Юли, 2012 13:48 3 062 5

И влак с хероин няма да оправи НЕК

  • нек-
  • константин тренчев-
  • кт подкрепа-
  • ток-
  • дкевр
И влак с хероин няма да оправи НЕК - 1
Снимка: БГНЕС

Нещата в енергетиката отдавна не вървят и НЕК, въпреки смяната на началници, в момента е с огромни дългове, каза в предаването "Неделя 150" на БНР президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев. Ако една електрическа компания е в дългове, значи нещо е дълбоко сбъркано. На тия хора и един влак с хероин да им дадеш, пак ще излязат на загуба, каза д-р Тренчев. П

По думите му, дейността на ДКЕВР е доста непрозрачна. Отдавна имаме решение социалните партньори да влязат в ДКЕВР като членове – участници, а не като наблюдатели, каза Константин Тренчев и обясни, че по изчисления на КТ "Подкрепа" делът на зелената енергия е само една трета от новите цени на тока.

С надбавката за зелена енергия регулаторът обясни поредното поскъпване на тока не с 10, а с 13%.

От своя страна Ангел Семерджиев, председател на ДКЕВР, посъветва всички, които имат претенции към работата на комисията да се запознаят със Закона за енергетиката. "Да се твърди, че исканото увеличение ще отиде в НЕК, е невярно. Ще публикуваме мотиви за увеличението на електроенергията. Нека не се говорят неверни неща. Моята оставка е най – лесното нещо, но това няма да реши никакъв проблем. Единствената причина, за да се вдигне цената на електроенергията са т.нар. добавки, които не подлежат на регулиране от ДКЕВР", каза Семерджиев.

Президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев заяви, че има и други производители, освен фотоволтаиците, от които токът се взема на по – висока цена и се продава на по – ниска. 2007 г. гласувахме идиотски закон по 800 лева да купуваме мегават, ама другите защо не се усетиха да го оправят това на време, запита Тренчев.

Депутатът от БСП Михаил Миков припомни в предаването "Неделя 150", че ГЕРБ променят три пъти закона, от както са на власт. И сега да се оправдават с 2007 г. е малко смешничко, заключи Миков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дилъра

    0 0 Отговор
    Абе след като няма да ги оправи тези от НЕК дайте го на нас този влак с хероин .Все ще измислим нещо.
  • 2 ДКЕ

    0 0 Отговор
    Защо тогава хората плащат заплати на ДКЕВР ?? Защо ? В най-големите жеги продължаваме да изнасяме ток ? Къде отива печалбата ? Предлагам да се разпределя печалбата и да се намалява пропорционално от цената на тока!!!
  • 3 Ronin

    1 0 Отговор
    Последното увеличение на тока нанесе нов удар по изтънелия джоб на българина. То още веднъж показа липсата на пазарна икономика, а може би и въобще липсата на икономика, в България. Монополистите отново си взеха своето поради липса на реална конкуренция. Буди недоволство факта, че една губеща ДЪРЖАВНА фирма с господстващо положение на пазара си калкулира загубите на гърба на потребителя. От три години заплатите на държавните служители са замразени, но така ли е в НЕК. Определено не. В компанията има огромен апарат от чиновници - трудоустроени метреси и роднини - чиито заплати се плащат от нашите джобове. (Просто фирмата не е печеливша, а трябва да папака.) Като пример може да се посочи факта, че в НЕК има служител, който се занимава с отчета и разпределянето на картите за почивка. Дейност, която не изисква да си завършил ядрена енергетика или публична администрация. Факт е обаче, че заплатата на въпросния служител е 1300 лв. Не е ли време да се запитаме чии интереси обслужва създалата се обстановка. Не е ли време да запитаме министрите Дянков и Добрев - Господа, колко Българии има и в коя от тях живеем ние, а в коя вие??? Няма ли да е повече пазарно, ако в НЕК се намалят заплатите и се извърши преструктуриране както това се прави в БДЖ, полицията, Българската армия и много други институции чийто принципал е държавата. Това състояние на нещата предизвиква съмнения във вашите действия и води до следващия въпрос: Не са ли управляващите (независимо от какъв цвят) на хранилката на Българския енергиен холдинг??? Има ли в България енергийна мафия??? До кога ще съществува ЛОБИСТКАТА структура ДКЕВР???
  • 4 бат ти

    0 0 Отговор
    Защо др.Семерджиев като казва,че исканото увеличение няма да отиде в НЕК ( в което съм сигурен) не каже каде ще отиде?Защо никой не казва на каква цена ЕРП-та купуват от НЕК ? ДКВЕР интересите на държавата и нейните граждани ли трябва да защитава или да оправдава исканията на ЕРП-та за увеличение на цената ? Някога имаше държавен монопол , а сега какво е - триглав многоезичен вампир
  • 5 Добрин Недеков

    0 0 Отговор
    проста държава прост народ