6 Юли, 2012 11:50 788 0

Повече поръчки на стоки по интернет

  • поръчки-
  • стоки-
  • интернет-
  • търговия на дребно

По предварителни сезонно изгладени  данни на НСИ през май 2012 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени намалява с 0.3% спрямо предходния месец.
През май 2012 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени  данни, е с 1.8% под равнището на същия месец от предходната година.

Оборотът през май 2012 г. спрямо предходния месец намалява в почти всички икономически дейности. Намалението е най-голямо в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.6%, а най-малко - в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.1%. Увеличение на оборота се наблюдава в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.5%, съобщиха от НСИ.

През май 2012 г. оборотът бележи ръст спрямо същия месец на 2011 г. в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 11.4%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 3.8%, в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 2.2%, и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.9%. Спад на оборота е регистриран в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 18.0%, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 10.0%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 5.7%, и в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.6%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА