Last news in Fakti

11 Юли, 2012 13:44 1 060 1

Руските инвестиции към Черна гора

  • инвестиции-
  • русия-
  • черна гора

От всички чуждестранни компании, които оперират на територията на Черна гора, 32% са собственост на руснаци, става ясно от анализ на Националния статистически институт MONSTAT. Най-много от фирмите са регистрирани в Подгорица – 27%.

На второ място след руснаците се нареждат сърбите. Те притежават 15.7% от чуждестранните фирми. На трето и четвърто място са украинците и китайците, съответно с дял 6.6% и 4%.

По данни на MONSTAT 12.8% от чуждите фирми са собственост на компании, а останалите – на частни лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йъьлдъз Осман Хайман

    0 0 Отговор
    Не е чудно. В Черна гора сме без визи. България направи своя избор по отношение на руските инвестиции- хвърлихте ни в лапите на ТИМ и черноморската мафия, сега ще си научите урока, защо негрите избягаха от местата където се нанесоха руснаците... Ако не друго ще свикнете с руската реч като ходите на море. Руснаците които са собственици на имоти по Черноморието пращат родителите си в БГ понеже е по-спокойно, хората са тихи и смирени, ефект от турското робство даже ви е накарало даже да шепнете, а за доказателство ще използвам факта, че до ден днешен търпите неадекватното поведение на управляващите и един друг си завиждате, и злословите- мечта за всеки човек с амбиции в политиката!- Парадоксално е , че на сградата на парлмента Ви стои надпис, който не разбирате! Скоро идваме и ние с децата си!!! Посмейте да ни пуснете чалга или друго дюрмо от турското робство, което ви кара да се кълчите като индийска кобра от кошница...