Last news in Fakti

7 Февруари, 2020 13:34 1 641 4

И „Топлофикация – София“ се включи в газовия хъб „Балкан“

  • газов хъб-
  • балкан-
  • газов хъб балкан

В тази връзка са били подадени и всички необходими документи

И „Топлофикация – София“ се включи в газовия хъб „Балкан“ - 1
Снимка: БГНЕС

"Топлофикация София" ЕАД от днес официално е регистриран участник на газовата борса. Това съобщиха от дружеството.

Столичното топлофикационно дружество е получило всички необходими разрешения от страна на Столичния общински съвет да се регистрира и да бъде активен участник на платформата за търговия на "Газов Хъб Балкан" ЕАД.

В тази връзка са били подадени и всички необходими документи както за достъп до газопреносната мрежа на "Булгартрансгаз" ЕАД, в качеството му на оператор на газопреносна мрежа, така и за регистрация на платформата за търговия.

Участието на столичното топлофикационно дружество на българската газова борса от една страна ще допринесе за увеличаване на ликвидността на пазара. От друга страна това ще позволи на "Топлофикация София" да закупува газ на конкурентни пазарни цени, което ще спомогне за подобряване на финансовото състояние на дружеството, смятат от дружеството.

"Убедени сме, че активното участие на газовата борса на най-голямото отоплително дружество на Балканския полуостров ще спомогне, както за подобряване на услугата, която то предлага, така и за установяването на ликвиден и прозрачен пазар на природен газ в България", пишат от "Топлофикация София" ЕАД в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yvec Moineau

    2 2 Отговор
    Видяла жабата че подковават коня. и тя вдигнала крак.
  • 2 да де

    2 1 Отговор
    Де ги ти я конкурентни цени? Както и да го нарича Баце по турски поток ще идва руски газ за каква конкуренция става дума.

    Коментиран от #4

  • 3 Бойко Боклука

    2 0 Отговор
    Ще горя боклуци и там!
  • 4 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    И кой ти каза , че ще купуват от любимия ти поток ? Ако си пропуснал , вече една година има втечнен газ от Гърция на борсата , от тази ще има и от Турция , а до края на годината и азерски ! И това е само началото , руския ще в ПОД 50% , ако не свалят цените и никакъв !!