Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 23:27 1 570 7

2.5% по-евтин природен газ предлага "Булгаргаз"

  • булгаргаз-
  • синьо гориво-
  • кевр

Водим преговори с "Газпром експорт" за намаление на доставената цена на природния газ

2.5% по-евтин природен газ предлага "Булгаргаз" - 1
Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз" ЕАД ще поиска от КЕВР намаление на цената на природния газ още от началото на март 2020 г., както и преразглеждане на начина на ценообразуване.

В сравнение с утвърдената за І-во тримесечие на 2020 г. цена, прогнозната цена за ІІ-ро тримесечие на 2020 г. е по-ниска с 1,11 лв. или с 2,52%.

"Булгаргаз" ЕАД води преговори с "Газпром експорт" за намаление на доставената цена на природния газ за страната. Очаква се до края на м. февруари 2020 г., двете страни да се споразумеят и цената на природния газ за българския пазар да бъде значително намалена.

Веднага след подписване на споразумението "Булгаргаз" ЕАД ще поиска от КЕВР намаление на цената на природния газ още от началото на м. март 2020 г., както и преразглеждане на начина на ценообразуване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 1 Отговор
    Венци, колкото и да преписваш едни и същи фрази по два-три пъти, няма да напишеш нещо оригинално. Най-много да вземеш Пулицър за тъпота. Я кажи, след като намалението е 2,52% или 1,11 лв., колко е цената в абсолютни стойности?
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    да ама надали тия са като мутри мутрата взема а не дава мутра кръв повръща кръв не връща

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Приятел, просто идея си нямаш какви са и какви се набутаха там при управлението на ГРоП.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    БЛАГОДАРЯ ПРИЯТЕЛ
  • 5 Кольо

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Напротив БСП по време на управлението си беше надула цената на газа , сега при управлението на ГЕРБ цената за кубик е 0.90ст , а при БСП беше 1.16 лв , не съм нито от едните нито от другите, аз съм потребител и затова знам цената ! А ИНАЧЕ ВСИЧКИ СА КРАДЦИ !
  • 6 пич

    1 0 Отговор
    ПИАРИТЕ "РАБОТЯТ" ВЕЧЕ можело да поевтинее с 50% ?!
  • 7 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    в БГ чудеса не стават и на 50% да се намали на световни пазари цената на някой видове горива в БГ може да го вдигнат, за да избият парите от евентуални загуби..или БГ отрепки "бизнесмени" или управляващите ще ни кажат ..ама ни вече намалихме преди това или ни субсидираме това онова и пак сме прецакани от свинете които ни доведоха до просешка тояга..