Last news in Fakti

26 Юли, 2012 11:58 832 4

Добрев: Няма да има шоково увеличение на цената на тока

  • ток

Намаляването сега на цените гарантира, че няма да има натиск за шоково увеличение на цените на електроенергията заради прекалено много "зелени проекти" поради това, че преференциалната цена не е калкулирана в полза на обществения интерес. Всички проекти, които са отговаряли на изискванията преди първи юли, вече са присъединени.

Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

"Аз не коментирам цените, които определя Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), но се радвам, че комисията се самосезира една седмица след като бе приет Закона за възобновяеми енергийни източници (ВЕИ)", продължи Добрев.

"Както видяхте само преди месец и половина цените на фотоволтаиците бяха намалени с между 40 и 50%, сега отново се намаляват с 30% и така се гарантира защитата на обществения интерес. Това е изключително важно и трябваше да се направи", заяви министърът. Само по този начин ще успеем да охладим ентусиазма в този сектор, предизвикан от прекалено високите преференциални цени и прекалено високите печалби от проектите, продължи Добрев.

Според министъра коригирането на цените е в полза на обществения интерес. Тази цена е за проекти, които не са въведени в експлоатация, а увеличението с 13% е за 1-ви юли и всички проекти, които са работили до този момент, поясни Добрев. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будала

    2 0 Отговор
    Демек , пре....ме производителите, намалихме им печалбите ,но за сметка на това на вас НЯМА да ви намалим тока за да си спасим НЕК от фалит и същевременно Цветелина да си прибира милионите в касичката в САЩ! Браво ! примерно управление ! Каква социална политика само води този кабинет...
  • 2 гаден маТрал

    2 0 Отговор
    Вдигайте, вдигайте, да видим колко може да понесе материала...., преди да се събуди.
  • 3 Манафа

    1 0 Отговор
    МОШЕНИЦИ.
  • 4 Захарче

    1 0 Отговор
    Да няма да е шоково , а направо ТОКОВО !