Last news in Fakti

31 Юли, 2012 18:24 1 131 5

Дянков: Има два варианта за вдигане на пенсиите

  • пенсии-
  • доходи-
  • симеон дянков-
  • криза-
  • заплати-
  • чиновници-
  • дянков
Дянков: Има два варианта за вдигане на пенсиите - 1
Снимка: БГНЕС

Има два варианта за увеличение на пенсиите. Най-вероятно малките пенсии ще се увеличат отново с по-голям процент, отколкото най-големите пенсии. При всеки един от сценариите увеличението на пенсиите ще компенсира натрупаната през последните три години инфлация от около 8 процента, заяви финансовият министър Симеон Дянков в интервю за бТВ.

„Ако се види ножицата между българските и гръцките средни пенсии, гръцките ще са паднали до средата на следващата година с 40 процента, а нашите ще са се вдигнали номинално с около 15 процента, а реално с 4-5 процента за средната пенсия”, коментира Симеон Дянков.

Още от този месец държавните служители ще почувстват ръст в доходите си, съобщи още вицепримиерът. Средно с около 20 процента, благодарение на новия модел и система за заплащане в държавната администрация, който влезе в сила от този месец.

Заради това чувствително увеличение, което изпреварва инфлацията, основният приоритет на кабинета догодина си остава увеличението на пенсиите. Това каза в специално интервю за bTV Новините вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Всички излишъци и по-големи приходи в бюджета през тази и следващата година ще отидат в увеличение на доходите, но и за по-голямо национално съфинансиране на европейските проекти, подчерта Дянков.

„Правим всичко възможно хората в края на този мандат да са по-добре не само от гледна точка на музеи и магистрали и инфраструктура, а и доходите им да са по-добри от тези, с които са свикнали в средата на 2009 година“, заяви Дянков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дянковище

    0 0 Отговор
    Долен лъжец! В нашата адвинистрация вече е въведен новият модел и моята заплата, както и заплатата на почти всичките ми колеги е ТОЧНО ТОЛКОВА, КОЛКОТО ПРИ СТАРАТА СИСТЕМА. Наистина основната заплата нарасна, НО ТОЧНО с ТОЛКОВА, КОЛКОТО БЯХА ПАРИТЕ ЗА ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ. Е, имаше и някои колеги и колежки, които или бяха с много ниски заплати или ся от приближените на шефовете и те получиха по 80-100 лв. РЕАЛНО УВЕЛИЧЕНИЕ (ЧИСТИ ПАРИ), НО ВСЕ ПАК СА 7-8 души от 32. А на останалите - нищо, ще продължа да си получавам чистите 580 лв. след 34 години стаж и длъжност "главен експерт".
    Знам, че много хора ще кажат, че чиновниците са излишен товар и само пият кафета, без да работят, но не бих се опитвал да им променя мнението, защото и на мен ми се е случвало да ме "обслужват" такива хора.
    Все пак лъжата си е лъжа - ръст на заплатите в бюджетната сфера НЯМА, има прах в очите на населението и настройване на едни слоеве срещу други, коронен похват на това правителство. То не бяха виновни и миньори, и ЖП работници, и учители и изобщо който покаже несъгласие по някакъв начин.
    Демокрацията у нас, както и социалната справедливост са умрели, още преди да се родят ...
  • 2 Хаха

    0 0 Отговор
    И тия май предизборно евтин популизъм! Не им се връзвайте! Нов мандат за ГЕРБ ще е катастрофа за България!
  • 3 Богомил Гигов

    0 0 Отговор
    От както ГЕРБ е на власт заплатата ми е паднала с 40% на мен и на много други!-Дай Боже на всекиго гръцки пенсий от700-2200Е да ги обърнем ли по курса за деня г-н Дянков?
  • 4 Захарче

    0 0 Отговор
    Най-важният вариант забравихте г-н Дялков : намаляване броя на пенсионерите по един или друг начин . Всички оцелели наследяват излишъкът от пари оставен от техните набори !
  • 5 аз

    0 0 Отговор
    Дянков е пътник. Ще вкара още некое друго законче-убийче на българина, и после ще се покрие в Щатите заедно със семейството си и никой нема да го барне повече. Всичко му е готово дори вече, остава да назрее момента. Лошото е, че хората си мислят, че нещата зависят от него. А той е просто един добър актьор.