Last news in Fakti

3 Август, 2012 17:43 1 180 1

Цената на брашното и захарта леко нагоре

  • цени-
  • брашно-
  • захар-
  • олио-
  • пилешко-
  • яйца

През анализирания период (25 юли - 1 август 2012 г.) средните за страната цени на брашно тип „500” както на едро, така и на дребно бележат леко повишение. Леко повишение бележи и цената на захарта.
Средно за страната, брашното на едро поскъпва незначително с 1,1% спрямо предходния период, до 0,90 лв./кг.

Като цяло, през юли 2012 г. пазарът на брашно тип „500” е относително спокоен, с тенденция на леко покачване към края на периода.
Регистрираната към края на юли средна цена на едро за страната (0,90 лв./кг) е по-висока с 0,04 лв./кг или 4,7% спрямо тази отпреди един месец.
В рамките на едномесечния период средната цена на дребно за страната както в големите търговски вериги, така и в по-малките магазини бележи леко повишение, съответно с 0,03 лв./кг или 3% и с 0,02 лв./кг или 1,9%.

Средните цени на бялата кристална захар на едро и на дребно в големите търговски вериги (ГТВ) бележат леко повишение, докато цените на дребно в другите търговски обекти (ДТО) остават без промяна спрямо предходната седмица.
През периода на наблюдение средната цена на едро на захарта е 2,11 лв./кг, с 1% по-висока в сравнение с предходната седмица.

През месец юли 2012 г. средните цени на бялата кристална захар на едро и на дребно отбелязват леко повишение, съответно с 4,8% и 1,6%. По области, отчетените изменения на пазара на едро са в диапазона от -0,5% (Плевен) до +10,6% (Варна). Месечните отклонения при търговията на дребно са в малко по-тесни граници - от –1,2% (Перник, Сливен и Ямбол) до +8,3% (Добрич).

Без промяна остават цените на агнешкото, запазва се и цената на яйцата, без съществена промяна остава и пилешкото.

През едномесечния период на наблюдение (м. юли 2012 г.) пазарът на рафинирано слънчогледово олио в страната остава спокоен.
Регистрираната към края на м. юли средна цена на едро за страната (2,67 лв./литър) е незначително по-висока (с 0,7%) спрямо тази отпреди един месец.
В рамките на едномесечния период средната цена на дребно за страната в големите търговски вериги е без съществена промяна, а тази в по-малките търговски обекти бележи леко повишение с 1,3%.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AzTiToi

    0 0 Отговор
    Усещате ли как ти подтикват да бягаме "леко" към Чужбина? :)