Last news in Fakti

20 Август, 2012 17:32 1 802 4

Нови директори на НЕК и „Мини Марица Изток“

  • нови-
  • директори-
  • нек-
  • мини марица изток
Нови директори на НЕК и „Мини Марица Изток“ - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев прие оставката на Иво Лефтеров като изпълнителен директор на НЕК ЕАД и освободи Евгени Стойков като изпълнителен директор на „Мини Марица Изток“ ЕАД. Мястото на Лефтеров ще бъде заето от Крум Анастасов. Теодор Дребов е новият директор на „Мини Марица Изток“ ЕАД. Промените са приети от БЕХ и бордовете на двете дружества. Смяната на Евгени Стойков се налага, с цел да се подобри координацията и темпото на работа в дружеството.
Новият изпълнителен директор на НЕК ЕАД Крум Анастасов е завършил Техническия университет в София, специалност „Електрически мрежи и централи“. Специализирал е икономика, мениджърски умения и лична ефективност в Центъра за професионално обучение към KPMG Advisor и Eagle’s Flight Creative Training Exellence Inc. - Канада, както и бюджетиране в Нов български университет. Анастасов има 21 години стаж в енергетиката, от които десет - на ръководни постове. Трудовият му път досега е преминал в Електроснабдителен клон Кюстендил към НЕК ЕАД, предприятие „Електроснабдяване-София област“, „Електроразпределение София област“ АД, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и НЕК ЕАД. До момента на назначението му за изпълнителен директор, Крум Анастасов е ръководител управление регулиран пазар в НЕК ЕАД.
Теодор Дребов е минен инженер, специалност технология на минното производство, завършил Минно-геоложкия университет в София през 1986г.  Бил е директор на държавните мини „Антрацит“ и „Бобов дол“, ръководил е различни направления в бившите Комитет по енергетика и Държавна агенция по енергетика и енергийни ресурси. Последната му месторабота е в дирекция „Природни ресурси и концесии“ в МИЕТ. Дребов е доказан експерт и ръководител с 26 години трудов стаж по специалността. Професионалният му опит включва планиране, организация и управление на производствения процес в открити и подземни въглищни рудници, техническа ликвидация/консервация и рекултивация на нарушени от минната дейност терени, ред и условия за осъществяване на концесионната дейност по добив на подземни богатства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 запознат

    1 0 Отговор
    Този министър клекна на синдикатите в мините, но ще бере тепърва ядове. И новият директор ще го отнесе. Докато в "Мини Марица-изток" цари див комунизъм, дружеството няма да просперира.

    Коментиран от #4

  • 2 Непознат

    0 0 Отговор
    Коментар до Запознат
    Явно нито си запознат, познат или въобще някакъв ЗНАТ!
    "КУМУНИЗЪМЪ" никога не сие тръгвал от тук - България!
    Дали въобще си ходил до тези мини?
  • 3 Непознат

    0 0 Отговор
    "Горките" останали директори в мините. Как ли спинкат?
  • 4 аман от хитреци

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "запознат":

    Мините са печелившо предприятие.Имат и добри печалби с които дянков си кърпи скъсаните гащи.Определено ние страдаме от това че всеки гледа в другото канче и се изказва неподготвен като тебе.Отиди в някой от рудниците и го речи това пред хората като си много хитър.За мене това е социално предприятие което гледа с добро око на работниците си.Не като повечето частни фирми .