Last news in Fakti

15 Септември, 2012 20:37 1 347 9

През 2013 г. Симеон Дянков ще вдига доходи

  • доходи-
  • симеон дянков

Повишаването на доходите в България е основният акцент в държавния бюджет за 2013 година, черновата за който ще е готова до седмица, съобщи финансовият министър Симеон Дянков, който заедно с колегите си от Европейския съюз е в Никозия.

Българската икономика ще се развива в следващите 2-3 години по-бързо от икономиката на Кипър, така че се надявам повече от българите, работещи на острова, да погледнат по-сериозно към България, смята финансовият министър Симеон Дянков. От миналата година, заради усложнената ситуация в Гърция, близо 15 000 българи – гурбетчии в южната ни съседка, са се прибрали за постоянно в страната ни. Доста по-засилена тенденция за завръщане на емигранти в България със спестяванията им от чужбина наблюдаваме тази година от Испания, отбеляза Дянков.

Увеличаването на доходите, които са основната причина българите да търсят работа зад граница, е основен приоритет в бюджета за 2013 година. Поставили сме си задача растежът на всички пенсии догодина да бъде по-голям от акумулираната за периода от юли 2009 г. досега инфлация, съобщи министърът: "Затова е необходим огромен фискален ресурс, но смятам, че ще успеем да го съберем. Освен това увеличението на пенсиите няма да влезе в сила от юли, така, че да го плаща следващото правителство, а доста по-рано в годината, за което ще бъдат внесени и промени в Кодекса за социално осигуряване", заяви пред БНР Симеон Дянков.

Той увери, че са намерени вече средства и начини за увеличение на минималната работна заплата на 310 лв. Осигурени са и поисканите от синдикатите 60 млн. лв. за училищата и учителските заплати. С тези промени за работещите хора с най-ниски доходи и пенсионерите ние сме направили повече, отколкото предишните правителства, подчерта Симеон Дянков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kiko

    1 1 Отговор
    kvo si napravil be hmehnik takav xorata izmrqxa i polydqxa ve4e ot nemotia
  • 2 аааааа

    0 1 Отговор
    Не са го разбрали правилно ,ще вдига доходите на герб :-)
    като измислят я нов данък, я акцизче или некоя законче за да може да се глобяваме до не обжалваемите 50лв
  • 3 Някой

    0 1 Отговор
    Разбира се, нали идват избори :-)
  • 4 Техник Тупам

    0 1 Отговор
    Печатна грешка ще да е станала с годината 2031год.
  • 5 ААСА

    2 0 Отговор
    Направи го и тогава говори. Народа му омръзна от лъжи и празни приказки. Искам бъдеще как не го разбраха тия нашите политици,искаме просто да живеем нормално.
  • 6 Веско

    0 1 Отговор
    http://www.razkritia.com/110330/българските-депутати-са-сред-най-скъп/
  • 7 гергов

    0 1 Отговор
    Дянков, нямаш срам. Бщати така ли те е възпитал ?
  • 8 смерш

    0 1 Отговор
    А той пробвал ли е да живее с 400-500 лв. на месец???С тези смешни заплати хората ще бягат от тази скапана страна,а не обратното!
  • 9 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    ДЯНКОВ МОШЕНИКО ДОЛЕН - С ТОВА ЛИ СМЕШНО И ЖАЛКО УВЕЛИЧЕНИЕ САМО НА НЯКОИ ПРОФЕСИИ ЩЕ ЗАМОГНАТ ХОРАТА ...А? БОЙКО ЛИЧНО КАЗА ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПО НОВИНИТЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ ОТ 2013 ГОДИНА ВЕЧЕ НЯМА ДА Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА ... Е ??? С ТАЗИ ЛИ ПОДИГРАВКА ЩЕ ЗАМОГНЕ НАРОДА ЛЪЖЕЦО ? И ИНФЛАЦИЯТА ВЪОБЩЕ НЕ Е ТАКАВА КАКВАТО КАРАТЕ МЕДИИТЕ ДА ПИШАТ А Е В ПЪТИ ПО-ВИСОКА ЗА 4 ГОДИНИ !!! КОЙ СЕ ОПИТВАШ ДА ЛЪЖЕШ ? СТАВАЙ И СИ ЗАМИНАВАЙ ЗА ЩАТИТЕ ЧЕ ОСВЕН ЧЕ СИ НАХАЛЕН КАТО МУХА СИ И БЕЗПАРДОНЕН ЛЪЖЕЦ ПСИХОПАТ А НЕ ПРАВИШ ВПЕЧАТЛЕНИЕ И С ОПИТ ! ЖАЛКИ АЛЧНИ ЛАПАЧИ СТЕ ТОВА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ !!! ЗНАМ ВИ КАКВА ДОЛНА СТОКА СТЕ... МИРИЗЛИВА !!!