Last news in Fakti

26 Юни, 2020 13:11 1 798 2

Започна жътвата в Лудогорието

  • жътва-
  • лудогорието

В ход е и жътвата на ечемика в региона

Започна жътвата в Лудогорието - 1
Снимка: БГНЕС

Започна жътвата на пшеницата в Лудогорието, съобщиха от Областна дирекция "Земеделие" в Разград. Първоначалните добиви са по-ниски от миналогодишните, но засетите площи са повече в сравнение с предходната година, съобщи БНР.

Общо засетите с пшеница площи в Разградска област са 55 189 хектара, докато миналата година са били 49 327 хектара. Прибрани са 350 хектара, от които са добити 1750 тона жито. Средният добив засега е 500 килограма от декар, при 597 за миналата година.

В ход е и жътвата на ечемика в региона. Общо засетите с тази култура площи са 5942 хектара, при 4723 хектара за миналата година. Досега са прибрани 1762 хектара, от които са добити 8370 тона ечемик. Средният добив засега е 475 килограма от декар, при 548 за миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голема работа

    1 0 Отговор
    като е започнала жътвата. Вече и министъра на земеделието вече не обръща внимание на тва...
  • 2 Радо

    0 0 Отговор
    Селяните жънат на полето, а шопите се пекат на морето.