Last news in Fakti

29 Септември, 2012 14:54 809 2

До 10% скок на заплатите на военните

  • военни-
  • аньо ангелов

На базите на икономиите през годината, които Министерство на отбраната е направило и с увеличаването на фонд работна заплата през 2013 година, има възможност за увеличаване на възнагражденията на военните - на трудово правоотношение, тъй като държавните служители нямат право на такова допълнително възнаграждения, с 8-10%. Това са се договорили министърът на финансите Симеон Дянков и министърът на отбраната Аню Ангелов.

В "Седмицата" на „Дарик“ Аню Ангелов подчерта, че така, след 3 години замразяване на възнагражденията, ще се компенсира инфлацията.

Средната заплата във военното министерство ще бъде 1050 лева.

Държавните служители и онези на трудово правоотношение, които работят в администрацията, получиха вече едно увеличение, макар и не еднакво за всички, от общо 7% към 1 юли на базата на новия закон за държавния служител, припомни Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dan4o

    0 0 Отговор
    За какво ще им дигат заплатите да не са заслужили само разхищават. Две поделения си взривиха с боеприпаси не заслужават да им се повишават заплатите само консумират нищо не правят
  • 2 Данакоплатец

    0 0 Отговор
    Има ли в България армия или има ибрекчий в униформи?Които живеят на гърба на малкото народ останал в България.
    Турците са в парламента,новини на турски,джамии никнат навсякъде,в училищата учат на турски.Болшенството от работещото население(не служещи!)са превърнати в еничари на гръцки и турски фирми.На кого е нужна и от кой ни пази тази армия която трябва да издържаме?