Last news in Fakti

20 Юли, 2020 11:19 2 233 4

Богомил Манчев: АЕЦ „Белене“ зависи от следващото политическо статукво

  • богомил манчев-
  • аец белене

На нас ще ни е необходима базова енергетика, която да е чиста, но политическото статукво може да направи всякаква глупост

Богомил Манчев: АЕЦ „Белене“ зависи от следващото политическо статукво - 1
Снимка: БГНЕС

Реализирането на проекта АЕЦ „Белене“ зависи от следващото политическо статукво, което ще се определи в парламента, каза в “Преди всички“ по БНР председателят на Българския атомен форум БУЛАТОМ Богомил Манчев в коментар дали политическата нестабилност ще повлияе на осъществяването на проекта АЕЦ Белене:

“На нас ще ни е необходима базова енергетика, която да е чиста, но политическото статукво може да направи всякаква глупост. Всеки път някой се е опитвал да обяснява, че проектът “Белене“ трябва да се гледа през бюджетни средства и консумация на някаква електроенергия. А ние сме го построявали той да работи на свободен пазар и да бъде структуриран – държавата плюс някой стратегически инвеститор. Ако има стратегически инвеститор, както имаше 2010 г., както и сега има мераклии. Означава, че проектът е икономически жизненоспособен, но на много хора от чисто политическа гледна точка това не им отърва“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подкупен червен овчар

    6 9 Отговор
    А аз си мислех, че зависи от ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА! Нали говорим за онзи гьол?
  • 2 РрР

    5 6 Отговор
    назначеният дс мародер от снимката ръси претенций1
    народен трибунал за бкпдс злодеите.
  • 3 Сделано в СССР

    1 5 Отговор
    2006 г. същите глупости плещи, как след 2-3 г. ще има режим на тока. След 14 г. имаме в излишък толкова, колкото и ползваме.
  • 4 Радо

    0 3 Отговор
    Тоя е голям търмък!!!!