Last news in Fakti

12 Август, 2020 23:31 11 066 7

Нов собственик в „Клас олио“

  • клас олио-
  • кзк

Концентрацията ще позволи на обединената група да постигне оптимизация на разходите в производството и дистрибуцията

Нов собственик в „Клас олио“  - 1

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на доставчика на белени слънчогледови ядки „Меджик Флейм“ да купи производителя на слънчогледово олио „Клас олио“. Това става ясно от решение на регулатора.

В сделката за придобиването е включено и дружеството „Кабакум Груп - Импорт Експорт“, което е фокусирано в износа на продукцията на „Клас олио“ и двете са собственост на Мерт Йълмаз. Компанията е сред най-големите преработватели в страната. 

“Меджик Флейм” е със седалище в София, като неин собственик и управител е Едуард Багдасарян.

Според уведомлението основната цел на сделката е диверсификация на продуктовото портфолио на „Меджик Флейм“. В него е записано, че концентрацията ще позволи на обединената група да постигне оптимизация на разходите в производството и дистрибуцията, продажбите и предлагането, както и на общите и административни разходи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орляк

    24 4 Отговор
    Хубави мизерийки да ни забъркате,да църка,да фърга, да пука и да струва 3лв литърът поне,само тогава ще си го купувам с кеф.
  • 2 Герб На върха Винаги

    5 35 Отговор
    Това не ми е ясно ,но ГЕРБ Победа Винаги
  • 3 Мукар Мангес

    29 2 Отговор
    Осемте джуджета - 4?
    Дебелян, Пепи Еврото и Делта гард ли са пак посредници при прехвърлянето на собствеността?
  • 4 Емил

    19 1 Отговор
    И ДИCТAНЦИOННO И МAШИННO ГЛACУВAНE. ИCЧИCТВAНE НA ИЗБИРAТEЛНИТE CПИCЪЦИ OТ 800 000 МЪРТВИ ДУШИ ГOТOВИ ЗA МAШИНAЦИИ НA ИЗБOРИТE. КOЛКOТO ЛИЧНИ КAРТИ ТOЛКOВA ИЗБИРAТEЛИ. ВИCOКA ИЗБИРAТEЛНA AКТИВНOCТ 75 - 85 % . БУДНO ГРAЖДAНCКO OБЩECТВO E ГAРAНЦИЯ ЗA РAЗВИТA И ПРOCПEРИРAЩA ДЪРЖAВA .ВЪРХOВEНCТВO НA ЗAКOНA. МЛAДИТE НE ДOПУCКAЙТE ДA ИЗЛЪЖAТ И ВAC. НA БЪЛГAРИЯ МЯCТOТO E ПРИ РAЗВИТИТE ДЪРЖAВИ. OТВOЮВAЙТE CИ БЪДEЩEТO. БEЗРAЗЛИЧИEТO ХРAНИ БEЗЗAКOНИEТO.
  • 5 Все тая

    6 1 Отговор
    Като обявиха "положението" и народа се юрна да купува, точно тая марка олио скочи над 3 лв. Никога повече няма да видят стотинка от мен и семейството ми.
  • 6 Новичок

    1 0 Отговор
    Каква концентрация, Ще го разреждат ли?Че то ще остане „Гола вода”
  • 7 Бат Ганьо

    2 0 Отговор
    Не остана нищо българско и родно.