Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 10:33 11 674

Иновативно мобилно приложение дава възможност за плащане на глобите към КАТ през телефона

  • амарант-
  • кат-
  • глоби-
  • плащане-
  • телефон

Иновативно мобилно приложение дава възможност за плащане на глобите към КАТ през телефона - 1

В сезона на отпуските, когато много от нас решиха все пак да прекарат почивката си извън България, започнаха и проверките на границата за неплатени глоби. Въпреки наличието на ПОС терминал, чакането с часове на опашките определено е изживяване, което всеки би желал да си спести.

Ако пък пътуването ви е в България, нерядко се оказва, че възниква необходимост от закупуване на винетка, след като вече сме на път, понякога и през нощта, а най-близкият град или бензиностанция са на километри.

Най- доброто в такъв случай би било да можеш да платиш глобата или да купиш винетка през телефона си, само с няколко клика.

Добрата новина е, че вече работи първото мобилно приложение, което дава възможност за това.

Приложението стартира от началото на 2020 г. и няма аналог на българския пазар.

Разработено е от застрахователен брокер АМАРАНТ, който се превърна в първия дигитален брокер на България.

Освен, че дава възможност за плащане на глоба и закупуване на винетка по всяко време и от всяко място, приложението ти напомня, когато винетката изтича, така че няма нужда да помниш, да проверяваш непрекъснато, или както на не малко от нас се е случвало, да разбереш, че караш без винетка, при проверка. Платената глоба пък се отразява в системата на КАТ до няколко минути, така че можеш да преминеш границата бързо и без чакане на опашка.

Приложението събира в телефона, на едно място, всички услуги свързани с автомобила и имуществото: плащане на глоби към КАТ, купуване на винетка, резервация за ГТП, напомня за вноска по застраховка и изтичане на застраховка, дори и за изтичащи документи - шофьорска книжка, лична карта и т.н.

Ако застраховката ти изтича, приложението ще изпрати сравнение на офертите на всички застрахователи на пазара, така че веднага да можеш да избереш, активираш и да получиш новата си застраховка и всичко това, през телефона.

Приложението вече може да се изтегли и е напълно безплатно от ТУК



Свързани новини