Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 14:34 1 935 1

Превозвачи настояват да се изградят паркинги на граничните пунктове

  • превозвачи-
  • гранични пунктове

Според него на граничния контролно-пропускателен пункт "Лесово" ситуацията е много тежка

Превозвачи настояват да се изградят паркинги на граничните пунктове - 1
Снимка: БГНЕС

"Ние от няколко години апелираме към държавните институции да се реши проблемът на граничните пунктове, през последните месеци имаме изграден паркинг, който е на "Капитан Андреево", но за съжаление там не е инвеститор държавата, а частен инвеститор. Паркингът е изграден съобразно всички изисквания и опашките, които бяха на най-големия граничен пункт - "Капитан Андреево" - "Капъкуле", ги няма", каза в предаването "Хоризонт до обед" Йордан Арабаджиев - изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

Според него на граничния контролно-пропускателен пункт "Лесово" ситуацията е много тежка, паркингите не отговарят на съвременните изисквания. Арабаджиев настоя да се изградят паркинги преди всеки граничен пункт.

"Изискванията на пакета "Мобилност", който беше приет преди 2 месеца са насочени точно в тази посока - да има изградени паркинги, на които шофьорите да могат да ползват почивка, да могат да имат съответните санитарно- хигиенни условия", подчерта Йордан Арабаджиев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Ама да се платени.... На час - лемче, на чужденци - на час -евро. Други, като не се сещат умишлено да създават "тапи" по граничните пунктове и да прибират пари от погранични паркинги- ние сме начело в света по "мръсотии".
    Простичко е, ама кой европейски или световен мозък да се договеди?