Last news in Fakti

9 Април, 2022 06:04 1 943 6

Призовахме за временно спиране на разпоредби в Пакета "Макрон"

  • превозвачи-
  • пакет мобилност-
  • владимир върбанов

Причината е въздействието на войната в Украйна върху състоянието на икономиката и функционирането на транспортния сектор

Заради войната в Украйна и въздействието на конфликта върху състоянието на икономиката и функционирането на транспортния сектор заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов е призовал временно да бъде спряно изпълнението на разпоредбите в Пакет Мобилност I, отнасящи се за каботажа и връщането на камионите, до приключването на военната агресия на Русия срещу Украйна, предаде БНР.

По време на вчерашната неформална видеоконференция на министрите на транспорта на Европейския съюз Владимир Върбанов е посочил, че прилагането на новите ограничения и по-специално правилото за връщане на превозните средства, изисква допълнителни операции и водачи, които на този етап е трудно да се организират и ангажират.

"За нас това e разумен ход, тъй като, според нас, това би довело до глътка въздух за превозвачите, които извършват превози в целия ЕС. Още преди две години изчислихме, че този пакет и разпоредбите, които са приети по него, ще костват на българския бизнес около 750 милиона евро на година", заяви Йордан Арабаджиев от Международния съюз на превозвачите.

Заместник-министър Владимир Върбанов е отправил и апел за координирани действия на ниво Европейския съюз за бързо и безопасно извеждане на моряците, намиращи се в украинските пристанища.

Той уточни още, че до момента са евакуирани шестима от моряците, които вече са в България.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 5 Отговор
    КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ ЩЕ ЖЪНЕ БУРИ

    Коментиран от #2

  • 2 Любопитен

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А вярно ли е че всички комплексари пишат само с главни букви?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пакета

    1 0 Отговор
    На Макрон за баба Макрон
  • 6 морски

    1 0 Отговор
    От кой кораб са моряците от"Рожен" или "Царевна" ?