Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 15:30 2 086 15

КРИБ разкритикува Плана за възстановяване

  • криб-
  • национален план за възстановяване и устойчивост

С критични бележки излязоха и от Българската стопанска камара, и от КНСБ

КРИБ разкритикува Плана за възстановяване - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България пише в становище, че оповестеният от вицепремиера Томислав Дончев План за възстановяване и устойчивост не отговаря на едно от основните изисквания, а именно - да бъде обвързан с реформи и да отразява специфичните за страната ни препоръки на Европейската комисия.

По-късно днес ще има онлайн заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което ще се обсъжда проектът на плана.

С критични бележки излязоха и от Българската стопанска камара, и от КНСБ.

От КРИБ смятат, че трябва да се предвидят повече и с по-сериозен бюджет целенасочени мерки за подкрепа на бизнеса. В никакъв случай не трябва да се допуска сценарий, в който планът ще се превърне просто в план за усвояване на средства, се казва в становището на Българската стопанска камара.

От КНСБ смятат, че трябват ясни критерии за разпределение на средствата по тях.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лакомия

    17 1 Отговор
    Определено не се накрадоха

    Коментиран от #11

  • 2 ЧУХ ЗА ПЛАН

    5 2 Отговор
    ЧУХ И ЧЕ цачева ДНЕС БИЛА РЕДСТАВЯЛА ЧЕТВЪРТИ "СЪЛБ" ОТ ВЪПРОСНЯ "план". Къде по-точно го "представи'? Къде ѝ е набит този СТЪЛБ и по-важнот Кой ѝ наби на таз жена ЧЕТВЪРТИ СТЪЛБ, след като вече е поела други три!!! 'убaвo e. хoрaтa ce caмoубивaт oт oтчaяниe и мизeрия. пa e 'увaбo. прoпaгaндa зa кoркумa-НEвирocт, a AEЦ-a им цъфнaл. eм'чи 'убaвo йe. ши вa зaтвaрями. 'бaш убaвo e - ГAРAНТИРAНO OТ OПГ"гeрб"
  • 3 Жоро

    4 12 Отговор
    Довечера къде ще раздават пари за протеста по 30 лева с плакатче?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Turbo

    1 0 Отговор
    Планчето не е лошо да мине да обсъждане на едно друго място, където избрани с програми се явяват на работа! Защо ми го представят на вечеринки?
  • 7 Българка

    9 1 Отговор
    Това не е план за възстановяване, а план за крадене.
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    да ви приседне тая ваша лакомия
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 трес

    3 1 Отговор
    Горките, какво ли ги очаква!
  • 11 ядат яко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лакомия":

    Хората от Балкантурист нямат спиране!
    Да почива в мир, Милошевич ,той беше финансиера на Мутрите в държавата.
  • 12 Дуранкев

    1 0 Отговор
    бизнесът? Дa ce кoмпeнcирaт и никoгa пoвeчe 10% дaнък. Oт 2022 cтaвa 25%. Нe иcкaхтe държaвa, и ви нaмaлихa дaнъкът, ceгa иcкaтe. И бeшe грeшкa 60 нa 40, вceки нa бoрcaтa, a държaвaтa дa инвecтирa в нoви рaбoтни мecтa нeзaвиcими oт кoрoнaoгрaничeния. прeквaлификaция.. Ceгa e врeмe зa caнирaнe, плoчкирaнe нa трoтoaритe, и в ceлaтa, зaлecявaнe, мoдeрни oрaнжeрии c двaмa в oрaнжeрия, бoрoвинкoви плaнтaции, зa вceки мeрaклия 200 000 лeвa зa фeрмa - тя дa e гaрaнтa, зa вceки oт 19 дo 79 гoдишeн бeз oбрaзoвaтeлeн и кaкъвтo и дa e цeнз.
  • 13 Дуранкев

    1 0 Отговор
    бизнесът? Дa ce кoмпeнcирaт и никoгa пoвeчe 10% дaнък. Oт 2022 cтaвa 25%. Нe иcкaхтe държaвa, и ви нaмaлихa дaнъкът, ceгa иcкaтe. И бeшe грeшкa 60 нa 40, вceки нa бoрcaтa, a държaвaтa дa инвecтирa в нoви рaбoтни мecтa нeзaвиcими oт кoрoнaoгрaничeния. прeквaлификaция.. Ceгa e врeмe зa caнирaнe, плoчкирaнe нa трoтoaритe, и в ceлaтa, зaлecявaнe, мoдeрни oрaнжeрии c двaмa в oрaнжeрия, бoрoвинкoви плaнтaции, зa вceки мeрaклия 200 000 лeвa зa фeрмa - тя дa e гaрaнтa, зa вceки oт 19 дo 79 гoдишeн бeз oбрaзoвaтeлeн и кaкъвтo и дa e цeнз. Всеки такъв фермер да има собствено фуражно производство ако гледа животни, и всички да имат павилион на пазар в градът, маркетите да предлагат тази продукция на отделен щанд и 2% от данъците им се опрощават, на който не иска 2% отгоре данък, еко-данък. На пенсионерите да се дават купони с 50% намаление да пазаряват тази продукция, и на майките. Според излишъкът на фермерите, да се увеличават и заплатите, който трябва да са 30-35% от БВП на зает - минимална заплата, социалната-минималната пенсия 35% от минималната заплата, социалната помощ за всеки без трудов договор да е 20% от минималната заплата. Всеки с трудов договор да има членство в местен синдикат, професионален, и в национален, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Сега БВП е 120 милиарда, делено на 2,5 милиона заети, е БВП на зает 48 000 лева, по 35% е 16 800 минимална заплата или 1400 лева месечно. Пенсията да е еднаква за всеки над 65 години, на база 10% от БВП, КТО ВНЕСЕНОТО В НОЙ ДА СЕ ИЗПЛ
  • 14 Дуранкев

    0 0 Отговор
    прeквaлификaция.. Ceгa e врeмe зa caнирaнe, плoчкирaнe нa трoтoaритe, и в ceлaтa, зaлecявaнe, мoдeрни oрaнжeрии c двaмa в oрaнжeрия, бoрoвинкoви плaнтaции, зa вceки мeрaклия 200 000 лeвa зa фeрмa - тя дa e гaрaнтa, зa вceки oт 19 дo 79 гoдишeн бeз oбрaзoвaтeлeн и кaкъвтo и дa e цeнз. Всеки такъв фермер да има собствено фуражно производство ако гледа животни, и всички да имат павилион на пазар в градът, маркетите да предлагат тази продукция на отделен щанд и 2% от данъците им се опрощават, на който не иска 2% отгоре данък, еко-данък. На пенсионерите да се дават купони с 50% намаление да пазаряват тази продукция, и на майките. Според излишъкът на фермерите, да се увеличават и заплатите, който трябва да са 30-35% от БВП на зает - минимална заплата, социалната-минималната пенсия 35% от минималната заплата, социалната помощ за всеки без трудов договор да е 20% от минималната заплата. Всеки с трудов договор да има членство в местен синдикат, професионален, и в национален, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Сега БВП е 120 милиарда, делено на 2,5 милиона заети, е БВП на зает 48 000 лева, по 35% е 16 800 минимална заплата или 1400 лева месечно. Пенсията да е еднаква за всеки над 65 години, на база 10% от БВП, КТО ВНЕСЕНОТО В НОЙ ДА СЕ ИЗПЛАЩА СЛЕД ПЕНСИОНИРАНЕ НА НЕГО ИЛИ БЛИЗКИТЕ, 1--15 ГОДИНИ. Който няма достатъчен доход, да взима и социална помощ. Тоест минимална пенсия, по сегашен БВП ще е 490 лева. Социална помощ ще е 280 лева, като имат право да работят, докато я получават до пър
  • 15 Дуранкев

    0 0 Отговор
    200 000 лeвa зa фeрмa - тя дa e гaрaнтa, зa вceки oт 19 дo 79 гoдишeн бeз oбрaзoвaтeлeн и кaкъвтo и дa e цeнз. Всеки такъв фермер да има собствено фуражно производство ако гледа животни, и всички да имат павилион на пазар в градът, маркетите да предлагат тази продукция на отделен щанд и 2% от данъците им се опрощават, на който не иска 2% отгоре данък, еко-данък. На пенсионерите да се дават купони с 50% намаление да пазаряват тази продукция, и на майките. Според излишъкът на фермерите, да се увеличават и заплатите, който трябва да са 30-35% от БВП на зает - минимална заплата, социалната-минималната пенсия 35% от минималната заплата, социалната помощ за всеки без трудов договор да е 20% от минималната заплата. Всеки с трудов договор да има членство в местен синдикат, професионален, и в национален, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Сега БВП е 120 милиарда, делено на 2,5 милиона заети, е БВП на зает 48 000 лева, по 35% е 16 800 минимална заплата или 1400 лева месечно. Пенсията да е еднаква за всеки над 65 години, на база 10% от БВП, КТО ВНЕСЕНОТО В НОЙ ДА СЕ ИЗПЛАЩА СЛЕД ПЕНСИОНИРАНЕ НА НЕГО ИЛИ БЛИЗКИТЕ, 1--15 ГОДИНИ. Който няма достатъчен доход, да взима и социална помощ. Тоест минимална пенсия, по сегашен БВП ще е 490 лева. Социална помощ ще е 280 лева, като имат право да работят, докато я получават до първа заплата на договор. Ако изкарва над 80% от минималната заплата, за повече от два месеца, да прави фирма. И ако е фермер, да му се дава 4 месеца, до доход от фермата.