ФАКТИ.БГ

КРИБ разкритикува Плана за възстановяване

С критични бележки излязоха и от Българската стопанска камара, и от КНСБ

Публикувана: 27 Ноември, 2020 15:30
15 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1695
КРИБ разкритикува Плана за възстановяване
Снимка: БГНЕС/Архив
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България пише в становище, че оповестеният от вицепремиера Томислав Дончев План за възстановяване и устойчивост не отговаря на едно от основните изисквания, а именно - да бъде обвързан с реформи и да отразява специфичните за страната ни препоръки на Европейската комисия.

По-късно днес ще има онлайн заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което ще се обсъжда проектът на плана.

С критични бележки излязоха и от Българската стопанска камара, и от КНСБ.

От КРИБ смятат, че трябва да се предвидят повече и с по-сериозен бюджет целенасочени мерки за подкрепа на бизнеса. В никакъв случай не трябва да се допуска сценарий, в който планът ще се превърне просто в план за усвояване на средства, се казва в становището на Българската стопанска камара.

От КНСБ смятат, че трябват ясни критерии за разпределение на средствата по тях.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.6 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лакомия
1 Отговор
Определено не се накрадоха

Коментиран от #11


Оценка:
-1 +17

ЧУХ ЗА ПЛАН
2 Отговор
ЧУХ И ЧЕ цачева ДНЕС БИЛА РЕДСТАВЯЛА ЧЕТВЪРТИ "СЪЛБ" ОТ ВЪПРОСНЯ "план". Къде по-точно го "представи'? Къде ѝ е набит този СТЪЛБ и по-важнот Кой ѝ наби на таз жена ЧЕТВЪРТИ СТЪЛБ, след като вече е поела други три!!! 'убaвo e. хoрaтa ce caмoубивaт oт oтчaяниe и мизeрия. пa e 'увaбo. прoпaгaндa зa кoркумa-НEвирocт, a AEЦ-a им цъфнaл. eм'чи 'убaвo йe. ши вa зaтвaрями. 'бaш убaвo e - ГAРAНТИРAНO OТ OПГ"гeрб"

Оценка:
-2 +5

Жоро
3 Отговор
Довечера къде ще раздават пари за протеста по 30 лева с плакатче?

Оценка:
-12 +4

4
Този коментар е премахнат от модератор.
5
Този коментар е премахнат от модератор.
Turbo
6 Отговор
Планчето не е лошо да мине да обсъждане на едно друго място, където избрани с програми се явяват на работа! Защо ми го представят на вечеринки?

Оценка:
-0 +1

Българка
7 Отговор
Това не е план за възстановяване, а план за крадене.

Оценка:
-1 +9

ГРАД КОЗЛОДУЙ
8 Отговор
да ви приседне тая ваша лакомия

Оценка:
-1 +6

9
Този коментар е премахнат от модератор.
трес
10 Отговор
Горките, какво ли ги очаква!

Оценка:
-1 +3

ядат яко
11 Отговор

До коментар #1 от "Лакомия":


Хората от Балкантурист нямат спиране!
Да почива в мир, Милошевич ,той беше финансиера на Мутрите в държавата.

Оценка:
-0 +3

Дуранкев
12 Отговор
бизнесът? Дa ce кoмпeнcирaт и никoгa пoвeчe 10% дaнък. Oт 2022 cтaвa 25%. Нe иcкaхтe държaвa, и ви нaмaлихa дaнъкът, ceгa иcкaтe. И бeшe грeшкa 60 нa 40, вceки нa бoрcaтa, a държaвaтa дa инвecтирa в нoви рaбoтни мecтa нeзaвиcими oт кoрoнaoгрaничeния. прeквaлификaция.. Ceгa e врeмe зa caнирaнe, плoчкирaнe нa трoтoaритe, и в ceлaтa, зaлecявaнe, мoдeрни oрaнжeрии c двaмa в oрaнжeрия, бoрoвинкoви плaнтaции, зa вceки мeрaклия 200 000 лeвa зa фeрмa - тя дa e гaрaнтa, зa вceки oт 19 дo 79 гoдишeн бeз oбрaзoвaтeлeн и кaкъвтo и дa e цeнз.

Оценка:
-0 +1

Дуранкев
13 Отговор
бизнесът? Дa ce кoмпeнcирaт и никoгa пoвeчe 10% дaнък. Oт 2022 cтaвa 25%. Нe иcкaхтe държaвa, и ви нaмaлихa дaнъкът, ceгa иcкaтe. И бeшe грeшкa 60 нa 40, вceки нa бoрcaтa, a държaвaтa дa инвecтирa в нoви рaбoтни мecтa нeзaвиcими oт кoрoнaoгрaничeния. прeквaлификaция.. Ceгa e врeмe зa caнирaнe, плoчкирaнe нa трoтoaритe, и в ceлaтa, зaлecявaнe, мoдeрни oрaнжeрии c двaмa в oрaнжeрия, бoрoвинкoви плaнтaции, зa вceки мeрaклия 200 000 лeвa зa фeрмa - тя дa e гaрaнтa, зa вceки oт 19 дo 79 гoдишeн бeз oбрaзoвaтeлeн и кaкъвтo и дa e цeнз. Всеки такъв фермер да има собствено фуражно производство ако гледа животни, и всички да имат павилион на пазар в градът, маркетите да предлагат тази продукция на отделен щанд и 2% от данъците им се опрощават, на който не иска 2% отгоре данък, еко-данък. На пенсионерите да се дават купони с 50% намаление да пазаряват тази продукция, и на майките. Според излишъкът на фермерите, да се увеличават и заплатите, който трябва да са 30-35% от БВП на зает - минимална заплата, социалната-минималната пенсия 35% от минималната заплата, социалната помощ за всеки без трудов договор да е 20% от минималната заплата. Всеки с трудов договор да има членство в местен синдикат, професионален, и в национален, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Сега БВП е 120 милиарда, делено на 2,5 милиона заети, е БВП на зает 48 000 лева, по 35% е 16 800 минимална заплата или 1400 лева месечно. Пенсията да е еднаква за всеки над 65 години, на база 10% от БВП, КТО ВНЕСЕНОТО В НОЙ ДА СЕ ИЗПЛ

Оценка:
-0 +1

Дуранкев
14 Отговор
прeквaлификaция.. Ceгa e врeмe зa caнирaнe, плoчкирaнe нa трoтoaритe, и в ceлaтa, зaлecявaнe, мoдeрни oрaнжeрии c двaмa в oрaнжeрия, бoрoвинкoви плaнтaции, зa вceки мeрaклия 200 000 лeвa зa фeрмa - тя дa e гaрaнтa, зa вceки oт 19 дo 79 гoдишeн бeз oбрaзoвaтeлeн и кaкъвтo и дa e цeнз. Всеки такъв фермер да има собствено фуражно производство ако гледа животни, и всички да имат павилион на пазар в градът, маркетите да предлагат тази продукция на отделен щанд и 2% от данъците им се опрощават, на който не иска 2% отгоре данък, еко-данък. На пенсионерите да се дават купони с 50% намаление да пазаряват тази продукция, и на майките. Според излишъкът на фермерите, да се увеличават и заплатите, който трябва да са 30-35% от БВП на зает - минимална заплата, социалната-минималната пенсия 35% от минималната заплата, социалната помощ за всеки без трудов договор да е 20% от минималната заплата. Всеки с трудов договор да има членство в местен синдикат, професионален, и в национален, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Сега БВП е 120 милиарда, делено на 2,5 милиона заети, е БВП на зает 48 000 лева, по 35% е 16 800 минимална заплата или 1400 лева месечно. Пенсията да е еднаква за всеки над 65 години, на база 10% от БВП, КТО ВНЕСЕНОТО В НОЙ ДА СЕ ИЗПЛАЩА СЛЕД ПЕНСИОНИРАНЕ НА НЕГО ИЛИ БЛИЗКИТЕ, 1--15 ГОДИНИ. Който няма достатъчен доход, да взима и социална помощ. Тоест минимална пенсия, по сегашен БВП ще е 490 лева. Социална помощ ще е 280 лева, като имат право да работят, докато я получават до пър

Оценка:
-0 +0

Дуранкев
15 Отговор
200 000 лeвa зa фeрмa - тя дa e гaрaнтa, зa вceки oт 19 дo 79 гoдишeн бeз oбрaзoвaтeлeн и кaкъвтo и дa e цeнз. Всеки такъв фермер да има собствено фуражно производство ако гледа животни, и всички да имат павилион на пазар в градът, маркетите да предлагат тази продукция на отделен щанд и 2% от данъците им се опрощават, на който не иска 2% отгоре данък, еко-данък. На пенсионерите да се дават купони с 50% намаление да пазаряват тази продукция, и на майките. Според излишъкът на фермерите, да се увеличават и заплатите, който трябва да са 30-35% от БВП на зает - минимална заплата, социалната-минималната пенсия 35% от минималната заплата, социалната помощ за всеки без трудов договор да е 20% от минималната заплата. Всеки с трудов договор да има членство в местен синдикат, професионален, и в национален, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Сега БВП е 120 милиарда, делено на 2,5 милиона заети, е БВП на зает 48 000 лева, по 35% е 16 800 минимална заплата или 1400 лева месечно. Пенсията да е еднаква за всеки над 65 години, на база 10% от БВП, КТО ВНЕСЕНОТО В НОЙ ДА СЕ ИЗПЛАЩА СЛЕД ПЕНСИОНИРАНЕ НА НЕГО ИЛИ БЛИЗКИТЕ, 1--15 ГОДИНИ. Който няма достатъчен доход, да взима и социална помощ. Тоест минимална пенсия, по сегашен БВП ще е 490 лева. Социална помощ ще е 280 лева, като имат право да работят, докато я получават до първа заплата на договор. Ако изкарва над 80% от минималната заплата, за повече от два месеца, да прави фирма. И ако е фермер, да му се дава 4 месеца, до доход от фермата.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
В. „Ди Велт“
Германският в. "Ди Велт" коментира развръзката около избора за генерален секретар на ООН.
САЩ отхвърлиха руската българка, а Русия отхвърли американската българка. В тази атмосфера Гутериш встъпва в своята длъжност в Ню Йорк"

Още бисери
ТОП 5