Last news in Fakti

27 Ноември, 2012 12:28 896 1

Семерджиев: По Коледа извънредно отчитане на топломерите

  • дкевр-
  • ангел семерджиев

Цената на топлинната услуга ще намалее значително от 1 януари 2013 г., заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Намалението на цената на синьото гориво от началото на следващата година няма да е по-малко от 7%, убеден е председателят на ДКЕВР. Според него цената на топлофикационната услуга може да падне с подобен процент. Всички топлофикации, които използват природен газ и техните потребители ще усетят намалението, категоричен е Семерджиев. Ще се наложи, обаче, извънредно отчитане на топломерите и едва след като то бъде направено, потребителите ще могат да усетят намалението в месечните си сметки.

Държавният регулатор още не е получил заявлението на "Булгаргаз" за утвърждаване на цените на природния газ от 1 януари 2013 година. Общественият доставчик има срок до 10 декември да подаде заявлението си за цените през следващото тримесечие.

ДКЕВР разгледа днес заявлението на "Би Си Ай Черганово" ЕООД за издаване на лицензия за дейността "производство на електрическа енергия". Става въпрос за 25-мегаватова централа, построена към юни месец, която все още не е получила разрешение за експлоатация. Имаме да довършим лицензирането за още 3 централи, присъединени преди 1 юли или общо около 70 мегавата допълнително, обясни Семерджиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    нъл намалиха газта с 20%?аз бях писал 4е това няма да се отрази с пълен размер до потребителя ами просто посредниците ще лапат още пове4е заради по ниската доставна цена