Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 09:52 1 493 0

Eurowag обединява сили с Last Mile Solutions и дава голям тласък на направлението си за електромобилност

  • eurowag-
  • emobility-
  • last mile solutions-
  • електромобилност-
  • нидерландия

Това партньорство засилва още повече ангажимента на EUROWAG към екологичната мобилност и прогресивната й позиция като водещ доставчик на решения за отрасъла на търговския сухопътен транспорт

Eurowag обединява сили с Last Mile Solutions и дава голям тласък на направлението си за електромобилност - 1

ЕUROWAG, водещ доставчик на решения за търговския транспорт, обяви инвестицията за разрастване в базираната в Нидерландия компания Last Mile Solutions, най-бързо развиващата се платформа за електромобилност в Европа. Сделката засилва позицията на EUROWAG на пазара на електромобилност и потвърждава нейния фокус върху устойчивия транспорт. Чрез това партньорство двете компании ще обединят усилията си да предоставят своите водещи в отрасъла услуги за електромобилност на клиенти в цяла Европа.

„Нашата визия е да демократизираме отрасъла за пътна мобилност чрез технологична революция. Ние създаваме устойчиви финансови и технологични решения в полза на нашата индустрия, обществото и околната среда. Партньорството с Last Mile Solutions допринася за целите на EUROWAG, насочени към екологичните решения, и засилва фокуса върху автомобилната индустрия“, заяви Мартин Воханка, главен изпълнителен директор на EUROWAG.

Last Mile Solutions предлага най-пълната и независима платформа за интелигентно управление на зареждането на електрически автомобили и енергията за компаниите за електромобилност в Европа. От името на своите клиенти Last Mile Solutions администрира повече от 37 000 свързани пункта за зареждане и има над 150 000 активни карти за зареждане с потребители над 22 държави. Със своята усъвършенствана платформа с възможност за ребрандиране и водещи в отрасъла функционалности Last Mile Solutions дава възможност на компании, занимаващи се в сферата на зареждането на електрически автомобили, и такива в автомобилния, енергийния и публичния сектор да предложат на клиентите си и на крайните потребители на електрически автомобили платформа за управление на зареждането на електрически автомобили, насочена към отличните впечатления при използване на крайния потребител.

„Като лидер в нашия отрасъл за мобилност ние вярваме в естествения си дълг да полагаме усилия за устойчиво развитие и да отделяме ресурси за различни проекти и инициативи, съобразени с чистата мобилност“, каза Жил Шримпън, управляващ директор на автомобилното направление в EUROWAG.

Инвестицията за разрастване в Last Mile Solutions е логичната следваща стъпка от стратегията на Eurowag, която преминава в ролята на доставчик на интегрирани решения за мобилност, и нейният ангажимент да помогне за създаване на устойчиви и екологични решения за мобилност.

„EUROWAG представи няколко продукта за шофьорите и операторите на електрически автомобили през последните 2 години и затова ние виждаме голям потенциал за синергии в портфолиото на Last Mile Solutions. Ние вярваме, че заедно можем да подобрим предложението за стойност на потребителя в редица продукти. Например: системи за управление на автопарк, телематика, автомобилна навигация и управление на данни“, обясни Петр Фюзек, ръководител на екипа за електромобилност (eMobility) на EUROWAG.

Ерик ван Вурден, съосновател и главен изпълнителен директор на Last Mile Solutions, добави:

„Чрез тази инвестиция ние поставихме основата за солидно партньорство, което е уникално в сектора на зареждане на електрически автомобили. Освен техническите и търговски синергии между EUROWAG и Last Mile Solutions има солидна лична и предприемаческа химия между двете организации. Тази инвестиция за разрастване ще ускори нашата паневропейска експанзия и ще разшири нашето разработване на нови функционалности, за да оптимизираме потребителското пътешествие на шофьорите на електрически автомобили, като същевременно поддържаме нашата уникална независимост към клиентите от бизнеса.

Партньорството между двата водещи в отрасъла доставчици на платформи ще допринесе значително за прехода към електрификация в мобилността и транспортния отрасъл в Европа. Нови продукти и услуги като резултат от това сътрудничество ще бъдат пуснати от клиентите още през 2021 г.

Eurowag обединява сили с Last Mile Solutions и дава голям тласък на направлението си за електромобилност


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА