Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 11:38 2 124 6

Съветник на Обама беше у нас

  • барак обама-
  • дан шомон

Той се запозна със състоянието на българските компании, работещи в тези сфери и говори за потенциала им за развитие на европейските и американския пазари

Съветник на Обама беше у нас  - 1
Снимка: ССИ

На среща на 21 февруари 2021 г. гостуващият в България по покана на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) Дан Шомон – младши обсъди с ръководството, експерти и партньори на организацията потенциала за развитие на българските компании в сферите на киберсигурността и нововъзникващите технологии, както и възможностите за насърчаване на двустранните българо-американски търговски инициативи и партньорства в тези области.

Г-н Шомон е политически експерт и организира редица кампании и инициативи на Демократическата партия в САЩ. Ръководил е политическите кампании на Барак Обама, включително за президентските избори и е определян от биографиите като човекът, без когото Барак Обама нямаше да бъде избран за президент. В момента има близки контакти с администрацията на новоизбрания президент Джо Байдън.

Г-н Дан Шомон ръководи и една от най-значимите консултантски компании в САЩ – DanShomon Inc, с която ССИ има подписан меморандум за реализирането на двустранни българо-американски бизнес проекти. Той консултира компании и разработва стратегии за развитие на международно търговско сътрудничество и навлизане на чужди пазари, съдейства за постигане на устойчиви отношения на бизнеса с държавната и местните власти и техните администрации, както и координира връзките с обществеността. Неговите клиенти са сред 500-те най-големи компании в САЩ, като Phizer, Adobe, Broadcom/CA Technologies и Motorola.

Изпълнителният заместник-председател на ССИ - Виолина Накова, представи пред Шомон състоянието на българските компании, работещи в тези сфери и говори за потенциала им за развитие на европейските и американския пазари. По време на разговорите беше поставен акцент върху един въпрос с фундаментално значение за всички бизнеси и с особена острота за тези в сферата на нововъзникващите технологии – киберсигурността. В рамките на тази тема обсъжданията се концентрираха върху възможностите и необходимостта от реализирането на публично-частни партньорства, посредством които държавата ни може да достигне желаното ниво на киберсигурност и кибер устойчивост на всички нива и да намали разликата в темповете на развитие в тази област между публичния и частния сектор.

Според г-н Шомон проведената среща на високо експертно ниво е изключително важна и полезна за работата му в посока на насърчаване на американските инвестиции в България в областта на киберсигурността и нововъзникващите технологии, както и за създаването на стабилни българо-американски бизнес партньорства.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демек интересите на САЩ над тези на

    12 1 Отговор
    България. Поне в повечето случаи е така. С техните фондации и посолства си прокарват интересите в такива корумпирани държави като БГ.
  • 2 Павел Пенев

    11 1 Отговор
    Защо така само еврейски съветници,експерти и посланици ни изпращат у нас.Стига толкова,вече всичко е оплячкосано.

    Коментиран от #4

  • 3 555

    10 1 Отговор
    Обиколките на лешоядите започнаха!
  • 4 Сух

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Павел Пенев":

    Борбата е вече за душите ни..
  • 5 поло

    5 0 Отговор
    И какво майка си търси, търси подлогите им в БГ
  • 6 1122

    1 0 Отговор
    А а а,ясно!ГЕРБ търсят съдействието му,иначе няма да бъдат на власт без негова помощ.