Last news in Fakti

21 Декември, 2012 22:31 6 495 3

"Арестуваха" за дългове яхтата на Стив Джобс

  • стив джобс-
  • филип старк-
  • яхта-
  • дългове

Яхтата на един от основателите на компанията „Епъл“ - покойната легенда Стив Джобс, беше „арестувана“ по решение на съда заради дългове. Представители на световноизвестния дизайнер Филип Старк, който е участвал в проектирането на плавателния съд, са заявили, че неговите собственици му дължат големи суми, съобщи „Ройтерс“.

Адвокатите на Старк твърдят, че техният клиент би трябвало да получи 6% от стойността на яхтата „Винъс“ („Венера“) заради работата си по нея. Първоначално се предполагаше, че цената й е 150 млн. евро и съответно на промишления дизайнер трябваше да бъдат изплатени 9 млн. евро, но наследниците на Джобс уредиха тя да бъде оценена по-ниско – на 105 млн., за да изплатят на Старк само 6 млн. Именно за 3-те милиона разлика претендира дизайнерът; останалата сума му е преведена.

Постигането на съгласие между страните се затруднява от факта, че Джобс и Старк са били в близки приятелски отношения и между тях няма формален договор, уточняващ детайлите по сделката.

78-метровата яхта, която се строеше от 2007 г., беше спусната на вода през октомври – около година след смъртта на Стив Джобс. Сега тя е задържана в пристанището на холандския град Амстердам. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор
    edni niamat pari za hliab a drugi za samolet.
  • 2 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Човека си отиде БОГ да го прости, а сега започват делбите и ежбите.Нормално и логично Уотсън.
  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    Нещо нормално за лицемерите от мухландия. С тия няма оправия,винаги се извъртат в своя полза. Вижте сами БГ шенгенството докъде стигна.Вече няколко години се измятат и ще продължават винаги с изненадите си подли.