2 Януари, 2013 11:32 1 651 1

Летище "Пловдив" вече с три полета седмично до Лондон

  • летище пловдив-
  • полет-
  • лондон

Трети извънреден седмичен полет до Лондон пусна летище „Пловдив”. Линията тръгва от тази седмица, съобщиха от летището.

  С полета само в една посока ще пътуват 189 пътници. За следващите два месеца билетите са продадени на 100%. Досега до Лондон имаше само два полета седмично във вторник и събота, но заради големия интерес, се наложи пускането и на трети извънреден полет.

„Увеличаването на пътникопотока на летището означава, че се увеличават приходите му и тези за региона”, съобщи директорът на летище „Пловдив” Дойчин Ангелов.

В действие е и зимната чартърна програма на пловдивския аеропорт. До края на сезона ще се изпълняват по 3 полета седмично от Москва и един от Белфаст. До средата на януари има планирани от 3 до 4 полета на още 2 руски авиокомпании заради Руската коледа.

Ръководството на летище „Пловдив” изгражда и нов паркинг за 150 автомобила. Досегашният паркинг пред новия терминал е бил проектиран за 50 коли и 20 автобуса.

„Очевидно като е строен терминала, не се е залагало на редовните линии, а се е смятало, че летището ще изпълнява само чартърни полети, но големия пътникопоток наложи изграждането на нов паркинг”, съобщиха още от администрацията.

Припомняме, че от 2009 година до края на 2012 година през летището минават три пъти повече пасажери. От 22 хиляди преди три години, сега техният брой надвишава 76 хиляди годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Идиотската държава

    1 0 Отговор
    А честито , дай боже по-бързо да можем да се изнесем !!