8 Януари, 2013 18:25 2 136 2

9-ма искат ''БДЖ Товарни превози''

  • ап

 

Девет физически и юридически лица купиха документация за участие в конкурса за продажбата на "БДЖ - Товарни превози" EOOД - София, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Това са "Юриста груп" ЕООД, София, "Българска железопътна компания" АД, адвокатско дружество "Георгиев, Тодоров и Ко", адвокат Валентин Иванов, адвокатско дружество "Григоров и съдружници", адвокат Тодор Ангелов, Първа инвестиционна банка, "Българска корабна компания" ЕАД и ТД Груп Феровиар Роман АД - Букурещ.

Почти всички адвокатски кантори са консултанти на големи чужди и местни инвеститори, които не желаят още сега да разкрият намеренията си.

Процедурата по приватизация на "БДЖ-Товарни превози" е втора поред, тъй като първият опит се провали поради липса на инвеститорски интерес.

До 28 януари 2013 г. кандидатите трябва да подадат документи, доказващи съответствие с предварителните квалификационни изисквания. Срокът за издаване на сертификат за регистрация и закупуване на информационен меморандум е 18 февруари 2013 г.

Надзорният съвет е занижил критериите за допустимост до участие в процеса и посочи, че изискванията вече са 100 млн. лева оборот за последните 3 години за стратегически инвеститори и 400 млн. лева за всяка от последните три години за финансови инвеститори. Предишните условия бяха оборот от 400 млн. за стратегическите и 1 млрд. на финансовите инвеститори.

До 4 март могат да се извършват огледи на активи на дружеството и да се правят срещи с ръководството на фирмата. Подаването на обвързваща оферта и внасянето на депозит трябва да се направи до 15.00 часа на 12 март 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ХХХ

    0 0 Отговор
    Товарните ще ги вземат, ама и пътническите са много зле. Много са стари кошниците, а това ниминуемо е сериозна предпоставка за катастрофи и загуба на човешки животи.