Last news in Fakti

11 Март, 2013 12:59 1 097 4

Московски: Фирми се отказвали от БДЖ "Товарни превози"

  • бдж товарни превози
Московски: Фирми се отказвали от БДЖ "Товарни превози" - 1
Снимка: БГНЕС

Фирмите, които са подали документи за приватизацията на БДЖ "Товарни превози", са започнали една по една да се отказват. Това каза на пресконференция министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Ивайло Московски.

Той посочи, че в Агенцията по приватизация се провеждат срещи с евентуални купувачи, но няма информация за имената на инвеститорите, които са се отказали.

БДЖ е натрупала 840 милиона лева задължения към банки и държавата не е имала ангажимент. Самите банки са били наясно, че това са заеми, които БДЖ няма как да върне. Тези 840 милиона лева дългове, сме ги намалили на 720 милиона лева, допълни Московски.

 

Междувременно стана известно, че е удължен срока на приватизацията на компанията. 

Той посочи, че от 2014 г. ще има 600 млн. лв. по ОП „Транспорт” за нови влакове, ако БДЖ „Пътнически превози” е стабилна компания.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станиславова

    1 1 Отговор
    БДЖ умира и това може да се провери. Състоянието на компанията е трагично. Ясно е, че държавата не се е справила достатъчно добре. Какъв е проблемът да дойде българска фирма и да помогне за съвземането на предприятието?! Нима това е нещо лошо. Лошо ли е да се модернизира железницата?
  • 2 ддд

    1 0 Отговор
    Там всеки краде,от механика до управителите,как да стане. В свестните частни фирми махат за леки разминавания,а там никой не се интересува какви разходи се правят,за какво се дават и къде отиват парите. Няма как да се получи нещо работещо и рентабилно.
  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор
    Не могат да управляват и затова продават. Защо изобщо се натискат за власт като са некадърни. За да продават и получават рушвети.
    Товарни превози е печелившето звено. Като го продадат за една десета от стойността му, пътнически превози ще увисне на врата на данъкоплатеца.
  • 4 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    КАТО СЛУШАМ МИНИСТЪРА,НЕ ТРЯБВА ДА ТЪРСЯТ ИНВЕСТИТОР ЗА БДЖ,,ПО ДОБРЕ ДА ПОМИСЛЯТ НА КОГО ДА ДАДЪТ ПАРИ И ДА СЕ ОТЪРВАТ