Last news in Fakti

18 Януари, 2013 11:28 1 531 0

Корпоративни туристи от Индия с интерес да посетят България

  • туризъм-
  • българия
Корпоративни туристи от Индия с интерес да посетят България - 1
Снимка: Пресслужба на МИЕТ

 

 

Основният интерес на индийските туроператори е насочен към възможностите за почивка на т.нар. корпоративни туристи. Това стана ясно по време на международното туристическо изложение SATTE 2013 в Делхи, което се проведе от 16 до 18 януари и в което България участва за първи път, съобщиха от пресслужбата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Практиката за т.нар. корпоративни туристи е особено популярна в Индия като вид социална политика на фирмата. Това са групи от определени компании, които почиват в чужбина за сметка на своя работодател. Те са почиващи с висока платежоспособност, които търсят разнообразие за своята почивка, поясни ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси в Делхи Стефан Йонков.

Четири български компании участват в изложението SATTE 2013 и представят възможностите за разнообразен отдих в нашата страна. Основната част от офертите им е съсредоточена върху обиколните турове както в нашата страна, така и комбинирани между България и съседните държави. Предлагат се основно обиколни турове в Казанлък и Розовата долина, Велико Търново, Рилския манастир и други. Тези възможности, както и спа и голф туризма са особено предпочитани от индийските туристи. Специалният интерес, който предизвика България на изложението, е свързан с възможностите на страната да предложи уникална комбинация от различни видове туристически преживявания, хубаво вино и лукс на достъпни цени.

България е поставена на трето място в Европа в класацията на Върджин мъни за най-добра дестинация за семейна почивка през 2013 г., изпреварена само от Майорка и Париж (http://www.marketwire.com/press-release/the-best-european-destinations-for-the-family-1744716.htm.). Този факт допълнително повиши интереса към нашата страна като туристическа дестинация по време на изложението. Ежедневно българските туроператори обменят контакти и оферти с около сто свои колеги от Индия.

SATTE 2013 е най-голямото специализирано туристическо изложение в Азия, в което участват над 35 държави. То е наложено в Индия поради големия интерес на индийците към пътуванията в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА