Last news in Fakti

14 Март, 2013 14:47 2 527 1

Иво Маринов е подал оставка

  • иво маринов-
  • туризъм

 

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов е подал оставка.

Оставката му е поискана от служебния министър Асен Василев. Мотивите са, че в някои министерства политическите кабинети трябва да бъдат сменени изцяло. В сряда след обед е била проведена среща с целия политически кабинет, разкрива БНТ.

На тази среща Василев е заявил, че не е необходимо да има заместник с ресор туризъм. Иво Маринов е обяснил, че освен туризма в този ресор е и външно-икономическата политика. Ресор туризъм задължително трябва да се запази в икономическото министерство, защото туризмът е от малкото отрасли, които се развиват възходящо, независимо от икономическата и финансова криза.

Приблизително 12 % от БВП се осигуряват от международния туризъм. В момента се провеждат и големи международни изложения, каза още Иво Маринов.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация се е обърнала с писмо към президента Росен Плевнелиев и към министър Асенов в подкрепа на оставянето на Маринов на поста, съобщи председателят й Благой Рагин пред БНР. 

"Това е крайно неподходящ момент. Сега започва московската борса - чакаме към един милион и половина туристи от двете последни борси. Мислим, че не е фатално за два месеца, ако остане същият човек. След два месеца няма да имаме претенции," каза Рагин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    0 0 Отговор
    Това е поредно нашенско безумие - когато един човек си гледа добре работата и секторът му е ОК, да му е..ш м....та, ей така, за спорт! Само че когато става въпрос за зам-министър на туризма, се прее..ва цялата страна!