25 Януари, 2013 11:13 1 160 0

Отмениха обществена поръчка за изграждане на детска градина

  • отмениха-
  • обществена поръчка-
  • детска градина

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на кмета на район „Витоша“, Столична община, за откриване на процедура по за възлагане на обществена поръчка с предмет „Изграждане и оборудване на детска градина за две градински и една яслена групи – нова сграда на ЦДГ № 16 – филиал в УПИ V-335, кв. 339, м. Гърдова глава, СО – Район „Витоша“, гр. София”. Това съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/.

КЗК счита, че изискването участниците да представят сертификат SA 8000:2008 за внедрена система за социална отговорност е ограничително, тъй като не е свързано с предмета на обществената поръчка и не съответства на сложността и обема й. Сертификатът се отнася основно до въпроси, свързани със социалната отговорност, правата на работниците, условията на работното място, системите за управление, трудови практики и поради това не може да обоснове изпълнението на обществената поръчка.
На второ място проучването установи, че възложителят изисква от участниците общ оборот от строително-монтажни работи за предходните 3 приключили финансови години 2009 - 2011 г. в размер на минимум 3 600 000 лв. без ДДС, с което се надвишава прогнозната стойност на обществената поръчка повече от три пъти и се нарушават разпоредбите на Закона за обществена поръчка.

Също така, в нарушение на Закона за обществена поръчка, възложителят е определил цена за закупуване на документация за участие в обществената поръчка на 96 лв. без ДДС, надвишаваща почти три пъти реалната стойност по отпечатването и размножаването й.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА