25 Септември, 2015 16:29 1 236 0

КЗК отмени класирането в обществена поръчка за ремонт на бул. „Владимир Вазов“

  • кзк-
  • класиране-
  • обществена поръчка

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ отмени Заповед на заместник-кмета на Столична община за класиране на участниците и избор на изпълнител в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Основен ремонт на бул.„Владимир Вазов” от моста „Чавдар” до бул. „Ботевградско шосе”, включително прилежащите му съоръжения”

КЗК приема за незаконосъобразно отстраняването на жалбоподателя ДЗЗД „ПСТ Трансконсулт 2015“ на основание нарушение на разпоредба на ЗОП, според която лице, което участва в обединение или е дало съгласие и фигурира като подизпълнител в офертата на друг участник, не може да представя самостоятелна оферта. В случая офертата е подадена от името на ДЗЗД „ПСТ Трансконсулт 2015“, а не от участващите в него отделни юридически лица „ПСТ груп“ ЕАД и „Трансконсулт-22“ ООД. Дружеството  „Трансконсулт-22“ ООД е дало съгласие да участва само като подизпълнител в офертите на други участници в процедурата, но не е подавало самостоятелна оферта и в този смисъл не е придобило статут на самостоятелен кандидат в обществената поръчка.

КЗК връща процедурата от етап разглеждане на документите за подбор на участниците в съответствие с изискванията на закона и мотивите в решението.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА