25 Април, 2013 11:23 713 0

КЗК отмени обществена поръчка за градина в София

  • сос-
  • детска градина
КЗК отмени обществена поръчка за градина в София - 1
Снимка: БГНЕС

 

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на кмета на СО - Район „Витоша“, гр. София за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Изграждане и оборудване на детска градина за две градински и една яслена групи - нова сграда на ЦДГ № 16 - филиал в УПИ V-335, кв. 339, м. „Гърдова глава“, СО-Район „Витоша“. Това става ясно от прессъобщение на институцията.

Производството установи, че възложителят е заложил условия и изисквания в документацията за участие, които са прекомерни за сложността на обществената поръчка и необосновано ограничават участието на кандидатите.

На първо място, КЗК счита, че спецификата на обществената поръчка и нейната сложност не оправдава заложеното изискване участниците да имат валидно удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя за строежи – І група - ІІ категория. Условието се явява дискриминационно, тъй като за изграждане на детското заведение, което попада в пета категория строежи съгласно ЗУТ, не се изисква вписване в Централния професионален регистър на строителя за строежи – І група - ІІ категория.

Проучването установи също така прекомерни и несъответстващи на разпоредбите на ЗОП изисквания в критериите за подбор и по отношение на финансовите възможности на участниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА