Last news in Fakti

28 Януари, 2013 20:24 2 664 14

Инвеститори с интерес към 7-ми блок в АЕЦ Козлодуй

  • аец козлодуй

 

Вече има инвеститорски интерес за изграждането на 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй". Това съобщи за Нова телевизия директорът на централата Валентин Николов.

„Зелена светлина” за изграждането на нови мощности в Козлодуй беше дадена и от премиера Бойко Борисов, който заяви категоричната позиция на управляващите за изграждане на нови мощности в съществуващата вече централа.

Директорът на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов увери, че още през 2020 година може да имаме 7-ми блок на централата. Според него след резултатите от референдума сроковете за построяването могат да бъдат ускорени.

„В поддръжката и експлоатацията на новите мощности ще се включат много от специалистите, които спират работа след затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ-а”, заяви Валентин Николов.

В град Козлодуй живеят 15 000 души, а между 4 000 и 5 000 от хората работят в атомната централа. В изграждането на нов блок може да бъдат ангажирани поне още 3000 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 случаен

    2 1 Отговор
    По добре 7 блок , отколкото запълването на ямата Белене.
  • 2 драйвър

    2 1 Отговор
    Ако ще се строи нова мощност на АЕЦ то разбира се трябва да е в Козлодуй , но не с руски реактори , защото ни писна от техните мафиотски методи на бизнес , пък и реакторите им са вече морално остарели ! Чао Р. Овч. !!!!
  • 3 Полиция

    1 1 Отговор
    Да правилно референдума беше за или против ядрената енергетика а не за или против Беляне така че БСП пак напрайха голямата глупост да похарчат 20млн. наши пари да чуят тва което се знае от всички че всички са протев Беляне но за ядрената енергетика тоест в козлодуй да се построят нови блокове!!Сега на изборите ще им го върнеме на БСП като никой не гласува за тях за да ги накажеме за изхарчените грешни пари за безмислен референдум толкова са прости че чак ме дразнат!!
  • 4 ozzmozis

    1 1 Отговор
    Само не ми е ясно, каква ви е кярията да лъжете по форумите и да се дупите на Бойко?

    Коментиран от #7

  • 5 ЕЕ

    0 1 Отговор
    Трябва да се развива ядрената енергетика в България! Само ще ви кажа, че Бойко променя истината с всяко изказване и благодарение на него сме в такова положение !
  • 6 неутрален

    1 0 Отговор
    7ми в Козлодуй, който да наследи 5 и 6 мисля, че е добра идея.

    Но да се строи съвсем нова централа с всичко необходимо за нея си е пълно профукване на средства и време. Особено, че в бъдеще когато спрем да изнасяме той, няма да ни необходимо такова количество енергия..

    Коментиран от #9

  • 7 трайчо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ozzmozis":

    Кярията е заплатата която получават. Тъй да се каже, тва им е работата. Пишат постове по форумите и промиват мозъци.
  • 8 ст

    0 1 Отговор
    Aко се строи нов реактор в Козлодуй то трябва да е Руски-последно поколение който е с пъти по-евтин и по-сигорен от немския Сименс.
  • 9 politika

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "неутрален":

    Атомна централа ще има, дали ще е Белене или 7 Козлодуй. Проблема е кога руснацине ще се разберат с "европийските партньори" за участието на всеки един в централата т.е. да се разберат как ще делят кинтите. Френските и немските са по- скъпи и по -несигурни. Освен това Белене ще стане по-бързо има лиценз за който може да се чака 15г. око е на друго място.
  • 10 Бай хой

    0 1 Отговор
    Пак тиквени истории от тиквеници. Козлодуй е закрита за строителство.Ако някой иска да строи там трябва да започне от начало. Решенията от тук нататък обаче ще се вземат от европарламента което няма как да стане.Кой се вързва на тиквоний.
    За хамериканските братя тъй като руснаците били лоши.От марица изток например тока който се произвежда от американската централа е три пъти по скъп от колкото от старите тецове.

    Коментиран от #11

  • 11 оптимис

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Ама бай хуй на тебе колко ти плащат да драскаш по форумите........или си сляп за да видиш реалността.

    Коментиран от #13

  • 12 3333

    0 0 Отговор
    Инвеститори с интерес към Козлодуй
    и на гладни,диви свине към централната БГ власт.
  • 13 трайчо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "оптимис":

    Я ни отвори очите, ама не с клечка за зъби!
    Кажи нещо повече, освен да отричаш без каквито и да е аргументи.

    оптимист! Гледай си пипера и остави производтвото на електричетво.
  • 14 може

    0 0 Отговор
    Не мога да си представя колко много мозък трябва да ти липсва, за да повярваш, че "европейските партьори" ще се съгласят в Козлодуй да има нов реактор.

    Ако въобще в региона позволят да има нов, то ще е в Румъния, защото там има индустрия и потребление. Тогава тиквеничковчетата дето подскачат срещу Белене, освен Дачии ще имат възможност да си пазаруват и румънски ток. Козлодуй няма да е вечен, а и руснаците може да ни цакнат, като не удължат срока на двата реактора на Козлодуй и с френицте да си спретнат една централка в румънско.