Last news in Fakti

5 Февруари, 2013 21:48 2 671 5

Германия има нужда от имигранти

  • имигранти-
  • квалификация-
  • германия

В близко бъдеще Германия ще има нужда от високообразовани имигранти, поради бързия темп на застаряване на населението. Това се посочва в доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

„В момента имиграционната системата е по-благосклонна към чужденците с висше образование, отколкото към тези, които нямат университетска диплома, въпреки че се наблюдава недостиг на работна ръка именно към ниско квалифицираните кадри” се посочва в доклада.

Всяка година във Федералната република пристигат около 25 000 души, граждани на държави от Европейския съюз, което представлява 0.02% от населението на страната. Тази цифра е от 5 до 10 пъти по-висока за Дания, Великобритания, Канада и Австралия.

Според специалисти от ОИСР, ако Германия съумее да намери начин за увеличаване притока на трудови имигранти, това ще подобри нейната конкурентоспособност на световния пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трибал

    0 1 Отговор
    Долна лъжа!Колото Испания има нужда от берачи на ягоди толкова и Германия!Точно обратното,ако продължава в същия дух Меркел ще изправи една нация пред същото пред което е била изправена и преди Хитлер,или нека да бъдем точни Хюдлер,по дядо Родшилд!
  • 2 ГАНЧЕВА

    1 0 Отговор
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ,ЖИВЕЯ В ГЕРМАНИЯ.ВОБЩЕ НЕ НИ ИСКАТ НО,НИЕ НА ПУК СТОИМ И ЖИВЕЕМ ТАМ.ГАДНИ РАСИСТИ ДЕЛЯТ НИ И С ВИСШЕ И БЕЗ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ.ЗАПЛАЩАНЕТО НИ Е МНОГО МАЛКО СРАВНЕНИЕ С НЕМЦИТЕ,НИЩО ЧЕ,РАБОТИМ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ И ПРИ ПО ТЕЖКИ УСЛОВИЯ.НИЕ СМЕ ИМ РОБИ ЗА МАЛКО ПАРИ!
  • 3 ХХХ

    1 0 Отговор
    Че и BG е с голям темп на застаряване на населението !! Ние какво да правим ??
  • 4 prizrak

    0 1 Отговор
    Вкарваме Филипинци и .............пей сърце.
  • 5 ддд

    1 0 Отговор
    И аз съм работил години там, просто за мързеливите немци има социални помощи от 600-800 евро,а аз получавах 1000-1200 с много бачкане. Никой немец например не иска да работи за под 7,8 евро на час и затова основно чужденци се срещат. В една фабрика за кучешка/котешка храна само 3,4 отговорници знаеха някоя дума немски,няма с кого да си говориш на немски в немската фабрика. Затова им трябват ауслендери. :)