Last news in Fakti

7 Февруари, 2013 14:20 1 134 1

И ВМЗ излезе на „тезгяха“

  • вмз-
  • приватизация
И ВМЗ излезе на „тезгяха“ - 1
Снимка: БГНЕС

 

Народните представители одобриха изваждането на ВМЗ-Сопот от забранителния списък за приватизация. Решението е окончателно и означава, че вазовските заводи могат да бъдат купени от инвеститор, който отговаря на критерии, зададени от агенцията по приватизация.

В залата управляващите и опозицията отново се скараха затова кой е довел ВМЗ до тежкото финансово положение.

Същевременно работниците завода излизат в принудителен отпуск от днес. Те ще ползват 12 дни от полагаемия им годишен отпуск.

Ръководството на завода е поискало разпускане на персонала, за да използват времето за подготовка на планове за възобновяване на производството.

Синдикатите обявиха, че методиката, по която ще бъде намален броят на работниците, е почти готова, разкрива Нова телевизия. Очаква се съкращенията да започнат в края на месеца.

В сряда в завода имаше импровизирана трудова борса, на която работодатели от региона представиха свободните места, които предлагат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    0 0 Отговор
    честито на куповача