Last news in Fakti

16 Януари, 2013 19:46 1 315 3

До края на януари алтернативна заетост за работниците във ВМЗ

  • алтернативна заетост-
  • вмз-
  • тотю младенов

До края на месеца ще са готови мерките за алтернативна заетост на работниците във ВМЗ-Сопот. Те са обвързани с оздравителния план, който мениджърският екип и синдикатите във фирмата изготвят. Това съобщи днес на брифинг в Пловдив министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Общините, частният бизнес, Българо-германските центрове за професионално обучение (БГЦПО) и чуждестранни работодатели по международните спогодби и споразумения за заетост са заявили интерес към осигуряването на заетост на служителите от ВМЗ-Сопот, обяви министър Младенов. Според него сферата на социалните услуги също разкрива допълнителни възможности за работа.

Субсидирана заетост до 300 лица може да осигури община Карлово, а община Сопот може да наеме до 200 човека, стана ясно по време на срещата. Обучение и преквалификация чрез Българо-германските центрове за професионално обучение ще получат още 300 лица.

По данни на Агенцията по заетост равнището на безработица в област Пловдив е 10 %, което е по ниско от средното за страната.  Пред аудиторията изпълнителният директор на Агенцията по заетост Камелия Лозанова представи възможностите за 2013 г. по схемите „Първа работа”, “Ново начало – от образование към заетост” и „Подкрепа за заетост”.

МТСП планира през 2013 г. да осигури заетост на 130 000 лица по схеми и мерки по Национален план за действие по заетостта и Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". За миналата година работа е осигурена на 110 000 човека.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    ГОРКИТЕ ХОРА ...
  • 2 обективен

    0 0 Отговор
    лъжат ги
  • 3 РАБОТОДАТЕЛ ОТ КАРЛОВО

    0 0 Отговор
    "Субсидирана заетост до 300 лица може да осигури община Карлово, а община Сопот може да наеме до 200 човека,"
    ГЛУПОСТИ! - КАК МОЖЕ ТАКОВА ЛИЦЕМЕРИЕ И ЛЪЖА.И КЪДЕ ЩЕ ГИ НАЗНАЧИ МЛАДЕНОВ- НА ФИРМАТА НА БАБА МУ ЛИ???
    ИСТИНАТА ВИНАГИ Е ПО ДОБРА ДАЖЕ И ОТ ДОБРОНАМЕРЕНАТА ЛЪЖА.

    НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ УБЕДИ ,ЧЕ ОТ ОРЪЖИЕ НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ ТОВА Е ЕДИН ОТ ТРИТЕ НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИ БИЗНЕСИ В СВЕТА.ТЕХНИЯТ ТРУД Е ПРОДАДЕН В ПЪТИ И ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАПЛАТИТЕ.