Last news in Fakti

7 Февруари, 2013 14:37 747 0

Повече дрехи, но по-малко техника сме купували в края на годината

  • нси-
  • търговия на дребно-
  • оборот

По предварителни данни на НСИ през декември 2012 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени е намалял с 0.5% спрямо предходния месец и е с 5.5% под равнището на същия месец от миналата година.

Месечни изменения

Оборотът през декември 2012 г. спрямо предходния месец нараства в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 4.2%, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 2.7%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 1.3%.

Намаление е регистрирано в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 16.8%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника и други потребителски стоки - с 1.6%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.5%, и в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 1.2%.

Годишни изменения

През декември 2012 г. спрямо същия месец на 2011 г. оборотът нараства по-съществено в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 6.8%, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 3.0%, и в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.0%.

Спад е регистриран в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 13.5%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 11.6%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 6.7%, и в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 4.3%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА