Last news in Fakti

10 Юли, 2021 08:50 3 948 7

Глобиха компания с рекордно висока сума

  • великобритания-
  • southern water

Сумата е 90 милиона паунда

Глобиха компания с рекордно висока сума - 1
Снимка: Shutterstock
Британска компания е глобена с 90 милиона пануда за това, че умишлено е изхвърлила в продължение на години милиарди литри отпадъчни води в защитени морки зони за лична финансова изгода. Съдията, произнесъл присъдата срещу приватизираната компания Садърн Уотър (Southern Water), чийто предмет на дейност всъщност е преработка на отпадъчни води, е заявил, че тя е изхвърлила между 16 и 21 милиарда литра в райони на едни от най-чувствителните екосистеми в графствата Кент и Хемпшър, уточнява БНР.

„Това престъпление показва шокиращо и мащабно пренебрежение към околната среда и деликатните екосистеми, към крайбрежието, човешкото здраве, риболова и други законни бизнеси, които се намират в крайбрежните води“, цитира думите на съдията вестник „Гардиън“.

Съдията допълва, че компанията е известна с престъпното си минало като замърсител на околната среда. Садърн Уотър е била уличена в 168 предишни престъпления от подобен характер и многократно е била предупреждавана. Съдията се надява наложената сериозна глоба да послужи като предупреждение към дружествата и да накара акционерите да обръщат внимание на изискванията на регулаторните органи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Toxic

    16 0 Отговор
    Ами тези "компании", които избиха рибата в Марица и други реки, с какви "рекордно големи суми" са глобени?

    Коментиран от #2, #4, #5, #6, #7

  • 2 Реул

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Toxic":

    Тук е Дивият Изток, тук това си е нормата.
  • 3 Сссс

    2 3 Отговор
    Като започнат обжалвнията и когато се окаже, че са внесли парите, тогава я обявявайте тази новина.
  • 4 Сссс

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Toxic":

    Ама те само на първи съд са глобени изчакай и там е като тука, не мисли че е по различно само пропагандата е по голяма.
  • 5 Радо Калинов

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Toxic":

    Ти питаш дали в България има функциониращи и независими съд и прокуратура ли? За съжаление, това не е въпрос с повишена трудност! Затова днес размишляваме, ха дано най-накрая се види светлината в края на тунела, след толкова погубени надежди и цели "затрити" поколения...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Toxic":

    Риба ли? Те убиха цяло стадо крави, на едно момче, над 20броя. За каква отрова говорим. Ходих на Марица, една рибка не плесна, една рибка не клъвна, пълна скръб, ама всичко от Пловдив се излива и надолу по течението е само кафява мизерия, без живот, да те е гнус да се изкъпеш даже.